SP u vaterpolu

Ivica Tucak nakon poraza u polufinalu: “Španjolci su trenutno bolji, idemo sada uzeti brončanu medalju”

Hina

Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Jedina mi je zamjerka protiv Španjolske što nismo bili tako raspucani kao protiv Srbije - rekao je izbornik hrvatskih vaterpolista



BUDIMPEŠTA  „Borili smo se kao lavovi. Žao mi je što nismo iskoristili šanse u situaciji kada se utakmica lomila“, rekao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, nakon 5-10 poraza od Španjolske u polufinalu Svjetskog prvenstva.


„Treba priznati i reći da je bolja reprezentacija pobijedila. Mi moramo ići dalje. Na momke mogu biti samo ponosan, ovaj krajnji rezultat ne oslikava ono što se događalo u bazenu. Jedina mi je zamjerka protiv Španjolske što nismo bili tako raspucani kao protiv Srbije. Ujedno, prve dvije četvrtine smo previše gurali loptu na centra, bez potrebe. Mi imamo šut i moramo ga koristiti. No, valja učiti na greškama i priznati da je Španjolska u ovom trenutku bolja reprezentacija“, rekao je izbornik Tucak nakon što su španjolski vaterpolisti još jednom bili kobni po Hrvatsku. Posljednji put hrvatski su igrači svladali ovog suparnika prije točno deset godina, na Olimpijskim igrama u Londonu.


„Utakmicu smo dobro otvorili, no kasnije nismo uspjeli realizirati naše šanse s igračem više gdje smo imali nekoliko zicera koje nismo pogodili. Zaslužena pobjeda Španjolaca, bili su bolja momčad od nas. No, treba se odmoriti i pobijediti utakmicu za treće mjesto. Još je jedna utakmica pred nama, igramo za medalju. Moramo se zato čim prije oporaviti od ovog dvoboja. Idemo uzeti treće mjesto i brončanu medalju“, najavio je reprezentativac Ante Vukičević.