Davis Cup

Italija i Hrvatska izjednačene: Čilić svladao Seppija

Hina

Prava se drama odigravala u trećem setu. Prvo je Čilić kod rezultata 3-3 prvi put u meču izgubio servis, kod zaostatka 3-5 spasio je i set-loptu Seppija, a sljedećoj je igri uspio vratiti »break«



TORINO – Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija izjednačila je na 2-2 protiv Italije u susretu 1. kola Svjetske skupine koji se igra u Torinu. Drugi bod Hrvatskoj osigurao je naš najbolji igrač Marin Čilić koji je u prvom nedjeljnom susretu svladao najboljeg talijanskog igrača Andeasa Seppija sa 6-3, 6-3, 7-5 nakn dva sata i 32 minute.


Bio je ovo već 10. međusobni susret Čilića i Seppija, a drugi ove godine nakon što je Seppi bio uspješniji u 3. kolu Australian Opena. Trenutačni omjer je sada 6-4 za Čilića.


Čilić je autoritativnije krenuo u dvoboj i već je u drugoj igri imao dvije »break-lopte«, ali Seppi se s dva odlična servisa uspio izvući iz neugodne situacije. No, nakon što je Čilić u petoj igri uspio spasiti 15-40, u šestoj je igri napokon slomio Seppijev servis i stigao do prednosti od 4-2. Iako kod 5-2 Čilić nije uspio iskoristiti prvu set-loptu i još jednom oduzeti servis Seppiju, u devetom je gemu naš prvi reket svojim početnim udarcem uspio riješiti prvu dionicu u svoju korist sa 6-3.




U drugom je setu Čilić dva puta oduzimao servis Seppiju, prvi put kod rezultata 2-2, a drugi put kod 5-3 te tako stigao do velike prednosti od 2-0 u setovima. Usto, Čilić je kod vodstva 3-2 uspio spasiti dvije »break-lopte« Seppija kojima je mogao odmah vratiti izgubljeni servis.


Prava se drama odigravala u trećem setu. Prvo je Čilić kod rezultata 3-3 prvi put u meču izgubio servis, kod zaostatka 3-5 spasio je i set-loptu Seppija, a sljedećoj je igri uspio vratiti »break« kada je Seppi servirao za set. Uvelike mu je pomogao i Talijan koji je na »break-loptu« napravio dvostruku servis pogrešku. Zatim je kod rezultata 5-5 Čilić uspio spasiti čak tri »break-lopte« Seppija s kojima je Talijan mogao doći do novog servisa za set, a potom je s četiri sjajna poena uspio oduzeti servis Seppiju ostavivši ga na nuli i tako osvojiti treći set sa 7-5 i poravnati ukupni rezultat u meču na 2-2.


O ukupnom će pobjedniku tako odlučivati peti dvoboj u kojemu će za Hrvatsku igrati Ivan Dodig, dok talijanski izbornik još nije oslučio tko će mu se suprotstaviti.Pobjednik susreta Italija – Hrvatska u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika susreta Kanada – Španjolska.