Američke kvalifikacije

Isplivala je novi svjetski rekord na 100 leptir, ali još uvijek nije izborila olimpijsku vizu

Hina

Gretchen Walsh/Foto REUTERS

Gretchen Walsh/Foto REUTERS

Gretchen Walsh u polufinalu je skinula rekord iz 2016., ali parišku vizu mora izvući u finaluINDIANAPOLIS  Prvoga dana američkih plivačkih kvalifikacija za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu u Indianapolisu 21-godišnja Gretchen Walsh postavila je novi svjetski rekord na 100 metara leptirovim stilom.


Ova studentica Sveučilišta Virginia u polufinalu je ostvarila vrijeme od 55.18 sekundi što je za 30 stotinki brže od dosadašnjeg najbljeg rezultata na svijetu, a kojega je držala legendarna Šveđanka Sarah Sjoestroem postavljenog još na Igrama u Rio de Janeiru 2016.


Walsh je svoj debi na velikim natjecanjima imala na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Fukuoki na kojemu je bila članica američkih štafeta na 4x100m slobodno i 4x100m mješovito s kojima je osvojila zlato i srebro, dok joj je jedina pojedinačna medalja bronca u neolimpijskoj disciplini na 50m leptir.
Bez obzira na ovaj svjetski rekord Walsh još uvijek nije osigurala nastup u Parizu jer ju u nedjelju očekuje finale u kojem mora zauzeti jedno od prva dva mjesta.