ATP Miami

Ispao treći nositelj turnira u Miamiju, Danil Medvedev prošao bez borbe u osminu finala

Hina

Casper Ruud/Foto REUTERS

Casper Ruud/Foto REUTERS

Bjeloruskinja Arina Sabaljenka za plasman u osminu finala svladala je Čehinju Marie Bouzkovu



MIAMI  Turnir ATP Masters 1000 serije u Miamiju u trećem kolu je ostao bez trećeg nositelja, Norvežanina Caspera Ruuda (ATP – 4.), od kojeg je bolji bio Nizozemac Botic van de Zandschulp (ATP – 32.) i slavio sa 3-6, 6-4, 6-4.


Za najboljeg nizozemskog tenisača to je bila već treća pobjeda protiv dvostrukog finaliste Grand Slam turnira (Roland Garros, US Open), a ovo je bio njihov četvrti dvoboj. Ruudu nije pomoglo ni to što je u treem setu vodio 3-1, jer je do kraja meča osvojio još samo jedan gem, uz mnoštvo propuštenih prilika.


Iako njegov meč trećeg kola nije bio na rasporedu, u osminu finala se probio i peti tenisač svijeta Rus Danil Medvedev, jer se njegov suparnik Slovak Alex Molčan povukao iz turnira. Medvjedev je za plasman u osminu finala trebao samo 15 gemova, jer je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je sa 6-1, 6-2 bio bolji od Španjolca Carballesa Baene.




Istim je rezultatom druga nositeljica WTA 1000 turnira u Miamiju, Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, za plasman u osminu finala svladala Čehinju Marie Bouzkovu (ATP – 36.).