Davor Bogdanović

Iskusni osječki odbojkaš odlazi s Trsata: “Teško mi je napustiti Rijeku, ali život ide dalje”

Ivan Volarić

Davor Bogdanović iduće sezone nosit će dres Murse/Foto Arhiva NL

Davor Bogdanović iduće sezone nosit će dres Murse/Foto Arhiva NL

Nije stvar u uvjetima, presudili su odbojkaški razlozi - rekao je Bogdanović



RIJEKA Nakon tehničara Marka Ličine (Split), redove riječkog odbojkaškog prvoligaša definitivno napušta i primač-pucač i (po)najbolji igrač – Davor Bogdanović. Iskusni, 29-godišnji Osječanin, odlučio se vratiti u rodni grad. Nakon pet godina ponovo će odjenuti dres osječke Murse.


– U Rijeci sam proveo dvije predivne godine. Ostaje žal za prvom sezonom, ostvarili smo na kraju dobar rezultat, treće mjesto, ali smatram da smo u datim trenucima mogli bolje, da smo mogli izboriti i finale prvenstva. Nažalost, nismo uspjeli to ostvariti. Ekipa, grad, trener… O svemu tome mogu govoriti kao o jednom jako lijepom iskustvu – govori Bogdanović koji se odlučio na povratak kući i zbog ambicioznog odbojkaškog projekta kojega ovoga ljeta pripremaju kraj Drave.


Finale Kupa


– Ostala je na okupu prošlogodišnja ekipa, doveli smo tehničara Ivančića, vratio sam se ja, a pregovaramo i s jednim srednjim blokerom, također domaćim igračem i nadamo se da će i to uroditi dogovorom. Sve to budi nadu da ćemo ostvariti dobar rezultat predstojeće sezone. Mladost i Kaštela u pravilu uvijek dovode dobre igrače, međutim, sada nisu u nekoj osobitoj situaciji. Barem koliko čujemo iz odbojkaških krugova. Međutim, ne trebamo gledati na njih, imat ćemo dobru ekipu. Vidjet ćemo još što će biti i s MEVZA-om. Imamo momčad za igranje na oba kolosijeka. U rujnu nas odmah čeka polufinale Kupa izboreno prošle sezone. Igramo temeljem ždrijeba polufinale sa Splitom u Osijeku, finale je u Zadru… Nadam se da ćemo zaigrati u toj dvorani protiv neke od Mladosti – nastavlja Bogdanović, koji je prije dolaska u Rijeku tri sezone branio boje Centrometala.




 


Istina je da se u Rijeci silom prilika ide na pomlađivanje, ali sve su to dobri dečki. Siguran sam da će pokazati koliko vrijede – kaže Bogdanović


Rijeka je, međutim, posebna priča…


– Svo to okruženje i svi ti ljudi mi ostaju u lijepom sjećanju. Rijeka će definitivno imati posebno mjesto u mojem srcu, što zbog mora, što zbog svega ostaloga. Teško mi je, ali život i dalje. Nije stvar u uvjetima, presudili su odbojkaški razlozi. Mursa sada ipak slaže bolju ekipu. Osim toga, uvijek sam se želio vratiti kući, moram početi razmišljati i o poslu, odnosno životu nakon karijere. Bilo je nekih opcija za odlazak u inozemstvo, ali odlučio sam se na povratak u Osijek.


Uskoro diploma


Bogdanović će uskoro diplomirati na Kineziološkom fakultetu, postati magistar kineziologije, a onda…


– Nadam se da ću u idućih mjeseca dana završiti fakultet. Uvijek sam htio raditi u školi, ali sada se dosta toga promijenilo. I djeca i roditelji. Volio bih imati posao u školi, a onda uskladiti slobodno vrijeme s nekim drugim aktivnostima. Naravno, vidim se i u trenerskim vodama, ali još je rano o tome govoriti. Volio bih igrati koliko ide, mislim da mogu dati odbojci još dosta toga.


Riječku odbojku će po svemu sudeći zapljusnuti val pomlađivanja. Silom prilika…


– Ne znam što će biti s uvjetno rečeno starijim igračima. Od nas stranaca vjerojatno nitko neće ostati. Istina je da se u Rijeci silom prilika ide na pomlađivanje, ali sve su to dobri dečki. Neki su dobivali minutažu, neki ne. Siguran sam da će pokazati koliko vrijede. Želim im puno sreće, da se igrački razviju kako treba – poručio je Bogdanović.


Osojnak, Lasić, Banko i Jurčević ostaju na Trsatu

Odbojkaši Rijeke treniraju i barem zasada broje igračke gubitke. Otišli su Ličina, Bogdanović i Lozić, trolist ponajboljih igrača… To su loše vijesti. Dobre su da su, pored svakodnevnog predanog i vrijednog rada niza mladih igrača s čijim angažmanom je Velimir Liverić itekako zadovoljan, uspješno odrađeni razgovori s nekolicinom starosjedioca u riječkoj svlačionici.


– Osojnak, Lasić, Banko i Jurčević su potvrdili svoj ostanak i iduće sezone – ustvrdio je zadovoljno Liverić i dometnuo kako je još uvijek otvorena situacija s Kristijanom Smiljanićem za čije usluge je zainteresirana zagrebačka Mladost.