Najbolji od najboljih

Igor Pavlović s fotografijom “Lady on a motorcycle” pobjednik međunarodnog natječaja sportske fotografije

Valentina Prokić

Organizatori i nagrađeni međunarodnog natječaja sportske fotografije/A. KRIŽANEC

Organizatori i nagrađeni međunarodnog natječaja sportske fotografije/A. KRIŽANEC

Borna Jakšić dobio je nagradu za najboljeg mladog autora za fotografiju »Hook«, a Milorad Videković je za fotografiju »Pomoć prisutan« zaslužio nagradu za fair-play



RIJEKA  Igor Pavlović (Zagrebačka županija) s fotografijom »Lady on a motorcycle«, Maja Prgomet (Splitsko-dalmatinska županija) s radom »Sam protiv svih« te Klaudio Vrančić (Primorsko-goranska županija) s fotografijom »Zaprašivanje« pobjednici su tradicionalnog 14. izdanja međunarodnog natječaja sportske fotografije. Odlučujući trenutak 2022. u organizaciji Zajednice sportova PGŽ-a, Hrvatske olimpijske akademije i Foto kluba Rijeka, a pod pokroviteljstvom PGŽ-a, HOA-e, Ministarstva turizma i sporta i HOO-a.


– Drago mi je što ZSPGŽ nastavlja s ovom aktivnošću koja promovira sport i odlučujuće trenutke u sportu te fotografiju, koja dočarava sve ono što se kroz sport doživljava. Čestitam nagrađenima i pozivam sve da i dalje surađuju sa ZSPGŽ-om na ovom projektu, koji će Županija i dalje podržavati – rekla je Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ-a.


Na natječaj je pristiglo čak 566 fotografija od 60 različitih autora iz tri zemlje, Hrvatske, Slovenije i BiH, od kojih je njih 64 od 24 autora od sinoć izloženo u galeriji Principij i mogu se pogledati sve do 10. prosinca.




– Svake godine ovaj je natječaj sve jači sa sve boljim fotografijama. Hvala prijateljima iz Slovenije, BiH i Hrvatske, pokroviteljima te stručnom povjerenstvu na čelu s Borislavom Božićem – rekao je Veljko Karabaić, predsjednik ZSPGŽ-a.


Borna Jakšić (Osječko-baranjska županija) dobio je nagradu za najboljeg mladog autora do 21 godine za fotografiju »Hook«, a Milorad Videković je za fotografiju »Pomoć prisutan« zaslužio nagradu za fair-play. Posebno priznanje za promicanje sporta mladih otišlo je Nerminu Stamboliji (BIH) za fotografiju »Goalkeeper«. Posebna priznanja za svoje radove dobili su Ante Drozdek (PGŽ) za fotografiju »Zaustavljena«, Igor Kupljenik (Slovenija) za »Da ili ne« i Teo Ranić (PGŽ) za »Neizvjesnu utrku«. Predsjednik prosudbenog povjerenstva kao i prijašnjih godina bio je Borislav Božić.