Ponovo na početku

Igor Lovrinov odradio prvi trening s odbojkašicama Rijeke: “Ponovo ćemo igrati s djecom, to nam je sudbina…”

Katarina Blažević

Odbojkašice Rijeke počele su pripreme bez svojih juniorskih reprezentativki/A. KRIŽANEC

Odbojkašice Rijeke počele su pripreme bez svojih juniorskih reprezentativki/A. KRIŽANEC

Najiskusnije igračice napustile su Trsat željne novih sportskih izazova



RIJEKA Odbojkašice Rijeke CO krenule su s pripremama za nove izazove u Superligi u nešto slabijem sastavu nego što je to bilo prošle sezone. Klub su napustile Andrea Koraca (Mladost) te Ana Mioč i Anja Žarković, dok su zasad na Trsat iz Drenove stigle Lara Sluga i Mateja Vekić, a uskoro bi iz Šibenika trebala doći i nova igračica na poziciji libera. I to je zasad sve, ali prijelazni rok će trajati do sredine rujna pa će dodatnih promjena u riječkoj ekipi sigurno biti.


– Nadam se da više neće biti odlazaka, ali ne mogu to sto posto potvrditi. Koraca je bila nositelj igre, jednako kao i Mioč. Htjela je neki novi izazov, a Mladost je, po meni, jedini profesionalni klub. Zbog toga me njezin odlazak, na kraju krajeva, nije začudio. Što se tiče dolazaka, iz Drenove smo vratili Slugu, doveli i Vekić, dok će iz Šibenika stići još jedna djevojka – kaže trener odbojkašica Rijeke CO Igor Lovrinov, koji na prvom treningu nije imao na raspolaganju jedino tri juniorske reprezentativke, Maru Štiglić, Viktoriju Anu Trcol i Petru Brkičić. Igračice Rijeke uskoro očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji.


Mladost će i ove godine prevladavati u ekipi Rijeke CO. Zbog financijske situacije Lovrinov je ponovo osuđen na sastavljanje seniorske ekipe i s kadetkinjama, dok juniorke već imaju dobrog iskustva igranja u Superligi.




– Slabiji smo sigurno nego prošle sezone, ponovo ćemo igrati s djecom, odnosno kadetkinjama 2006. i 2007. godišta. To nam je sudbina, ne možemo drugačije. Koja su očekivanja? Nadam se da ćemo izboriti ostanak u ligi. Neće biti lagano jer su to premlade djevojke da bismo na njih stavili ikakav teret. Bit će svakako zanimljivo.


Zbog reprezentativnih akcija ovogodišnje prvenstvo počinje nešto kasnije, jednako kao i pripreme. Riječanke će novu sezonu otvoriti 15. ili 16. listopada domaćom utakmicom s Vukovarom.


– Imamo sigurno u planu i neke trening utakmice, ali to ćemo dogovoriti tijekom priprema – kaže Igor Lovrinov.