Svjetska liga vaterpolista

Hrvatski vaterpolisti velikih preokretom svladali Rusiju i izborili završni turnir Svjetske lige

Marko Bijač/Foto REUTERS

Marko Bijač/Foto REUTERS

Hrvatska je bila u posve izgubljenoj situaciji početkom treće četvrtine ovog ogleda



ZAGREB Nakon Grčke vaterpolisti Hrvatske su svladali i Rusiju u ogledu drugog kola skupine D Svjetske lige. U Zagrebu je bilo 11-9 (1-4, 4-4, 2-1, 4-0) čime su hrvatski reprezentativci osigurali završni europski turnir Svjetske lige.


Hrvatska je bila u posve izgubljenoj situaciji početkom treće četvrtine ovog ogleda. Naime, Rusija je tada povela s velikih 9-5, ali do kraja ogleda više nije zabila pogodak.


S druge strane, nakon što su zaključali vlastita vrata, hrvatski vaterpolisti počeli su polako stizati prednost. Šest i pol minuta prije kraja Burić je definitivno vratio nadu golom za 8-9, dok je tri minute prije kraja Bukić izjednačio na 9-9.




Potom su zabijali Burić i Fatović za 11-9 i potvrdu velikog preokreta Hrvatske. Fatović je bio prvi strijelac s tri gola, dva su dodali Bukić i Burić, a po jedan Vukičević, Žuvela, Benić i Lazić. Marko Bijač je sjajno branio tijekom drugog poluvremena te je zaustavio sedam od 11 ruskih udaraca.


Podsjetimo kako je Hrvatska u prvom nastupu, u Ateni, s 12-11 svladala Grčku i pobjedom protiv Rusije osigurala je nastup na završnom europskom turniru Svjetske lige koji će se održati u Budimpešti od 28. do 30. travnja.