Pripreme u Gružu

Hrvatski vaterpolisti se okupili na pripremama u Dubrovniku, bivši igrač Primorja potpisao za Trieste

Portal Novi list

Dogovorio sam i utakmicu protiv Juga. Jasno, zatvorenu, neslužbenu, trening-utakmicu - rekao je izbornik Tucak



DUBROVNIK Nakon tri mjeseca hrvatski vaterpolisti su ponovo na okupu. Izbornik Ivica Tucak i njegovi suradnici okupili su u Dubrovniku 18 igrača i odradili prve treninge pred subotnji prijateljski sraz s Crnom Gorom.


– U razdoblju ovih mini-priprema koje počinju danas, a završavaju u nedjelju, 14. lipnja imamo u planu ukupno 9 treninga – rekao je izbornik Ivica Tucak za službene internet stranice HVS-a. –  Još ćemo odlučiti hoćemo li već sada obaviti sva testiranja, pojedinačna, grupna. Mene zanima još malo dobiti neposredan uvid u formu igrača, ali više od toga i što sam već puno puta najavljivao, kanim razgovarati s nekoliko igrača. Onim nešto starijim i iskusnijim jer moram vidjeti imaju li i dalje ono najbitnije, želju i strast za nastupom za Hrvatsku kao i dosad budući da su odgođene Igre u Tokiju, da je dakle malo ‘razvučen’ uobičajeni olimpijski ciklus. Osobno vjerujem da nikakvih problema neće biti, ali želim to čuti od njih, dobiti usmeno jamstvo od igrača kako bi smo zajednički do kraja dovršili započeti projekt. S istom onom energijom kao i dosad, kao i na početku. To je prvenstvena moja želja, njih čuti i po tom pitanju.


U subotu će se igrati protiv Crne Gore i to uz posebnu dozvolu Stožera Civiline zaštite RH pred publikom (trećina kapaciteta), a u petak će se održati “sparing meč” protiv Juga.


Momčad iz Trsta je u dva dana dovela trojicu igrača. Osim našeg Buljubašića, iz Florentije su stigla dvojica talijanskih igrača, Giacomo Bini i Andrea Razzi


– Dogovorio sam i utakmicu protiv Juga. Jasno, zatvorenu, neslužbenu, trening-utakmicu. Čisto da još malo odigramo, dobijemo još pokoju informaciju. Napominjem za kraj, od ovih dubrovačkih priprema najviše želim dobiti jasnu sliku jesmo li i dalje svi zajedno na istom kursu kao i prije. Vjerujem da se ništa promijenilo nije – zaključio je izbornik Tucak.


Inače, još je jedan hrvatski reprezentativac pronašao dom za sljedeću sezonu. Iskusni branič Ivan Buljubašić koji je prošle sezone igrao za Olympiacos, potpisao je ugovor za talijansku momčad Trieste. U neposrednoj blizini talijansko-slovenske granice, nastoje izgraditi sasvim solidan sastav. Momčad iz Trsta je u dva dana dovela trojicu igrača. Osim našeg Buljubašića, iz Florentije su stigla dvojica talijanskih igrača, Giacomo Bini i Andrea Razzi. Još ranije je ugovor produžio srpski centar Nemanja Vico.