Test utakmica

Hrvatski vaterpolisti remizirali protiv Srbije u Beogradu, Ivica Tucak posebno zadovoljan s Lovrom Paparićem

Portal Novi list

Ivica Tucak/Foto REUTERS

Ivica Tucak/Foto REUTERS

Dečko mi je dao do znanja da na njega uistinu, u budućnosti hrvatskog vaterpola moramo najozbiljnije računati - izjavio je Tucak



BEOGRAD Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u prijateljskoj je pripremnoj utakmici u Beogradu protiv Srbije igrala 11-11 (1-2, 3-3, 3-4, 4-2).


Susret je odigran u sklopu tamošnjih trodnevnih priprema, a najefikasniji u sastavu Hrvatske bili su Loren Fatović s četiri te Hrvoje Benić s tri gola. U sastavu Srbije Viktor Rašović je postigao tri gola.


Srbija je u trećoj četvrtini vodila i sa 9-4, no izabranici Ivice Tucka uspjeli su do kraja dvoboja izbjeći poraz.




– Ima nekoliko igrača koji su mi ozbiljno skrenuli pozornost i tu prvenstveno mislim na mladog centra Lovru Paparića. Dečko mi je dao do znanja da na njega uistinu, u budućnosti hrvatskog vaterpola moramo najozbiljnije računati. Kvalitetan napadački i obrambeno, čak je i sada dodatno sazrio. On je i lani prošao pripreme s nama i za Rotterdam i za Tokio, te je on veliki dobitak. Makar, bilo je tu još igrača. Svidjela mi se u utakmici uloga, igra Zovića, ljevaka kojeg tražimo i trebamo. Jednako Marko Žuvela. U biti, jako dobro, dosta sam zadovoljan. Bilo je padova nekih u igri, ‘poklonjenih’ golova, propuštenih zicera i odjednom dolazimo do toga da iz ničega skoro dopuštamo suparniku povesti 9:4. Momci su na to reagirali sjajno, na kraju smo imali čak i mi priliku dobiti utakmicu, iako je rezultat najmanje bitan i apsolutno me ne zanima. Bilo mi je bitno vidjeti neke konture već, vidljivi su i automatizmi u igri. Posla i muke će biti, to znam, ali nema straha za mjesto hrvatskog vaterpola u svjetskom vrhu – rekao je nakon utakmica Ivice Tucak.