Davis Cup

Hrvatski tenisači čekaju suparnika u madridskom finalu: “Bit ćemo spremni tko god bude s druge strane”

Hina

Novak Đoković čestitao svim članovima hrvatske reprezentacije/Foto REUTERS

Novak Đoković čestitao svim članovima hrvatske reprezentacije/Foto REUTERS

Rusija ili Njemačka? To su obje sjajne momčadi, ali imamo mi svoje snage. Uživat ćemo u finalu - poručio je Čilić



MADRID Hrvatski teniski reprezentativci poručili su nakon polufinalne pobjede od 2-1 nad Srbijom u Davisu Cupu kako su ponosni na svoj uspjeh te da im je svejedno hoće li u finalu igrati protiv Rusije ili Njemačke.


“Bit ćemo spremni za finale tko god bude s druge strane. Imam najbolje igrače na svijetu”, rekao je hrvatski izbornik Vedran Martić na konferenciji za medije u Madridu.


Hrvatski igrači djelovali su presretno nakon što su u ključnom meču igre parova Nikola Mektić i Mate Pavić pobijedili Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića sa 7-5 i 6-1.




“Imali smo svoje šanse još u početku, ali je Novak dobrim servisima spašavao break-lopte”, rekao je Pavić.


“Na 6-5 se dogodio gem u kojem smo iz ničega napravili break, a oni su možda tu pali. Zatim smo nastavili igrati u istom tonu i održali razinu igre”, dodao je.


Mektić je napomenuo kako su svi zaslužni za ulazak u nedjeljno finale, a ne smo njih dvojica iz parova.


Marin Čilić koji je izgubio 4-6 i 2-6 od najbolje rangiranog igrača svijeta Đokovića istaknuo je kako je ponosan na svoje suigrače.


“Napravili smo izvanrednu stvar, konačno smo ih pobijedili”, napomenuo je.


Hrvatska je dosad dva puta bila izgubila od Srbije, u četvrtfinalu 2010. u Splitu (1-4) te u 1. kolu Svjetske skupine 2015. u Kraljevu (0-5).


“Ponosni smo na ovaj rezultat, jer nismo imali Bornu Ćorića, a sreća u nesreći je da smo dobili Goju i Serdarušića koji nisu izgubili niti jedan meč. Gojo je bio sjajan danas pod pritiskom”, rekao je Čilić.


Upitan o nezadovoljstvu koje je iskazao prema sutkinji, Čilić je odgovorio kako nije bio nezadovoljan njenim suđenjem.


“Bilo je to nešto oko publike pa sam bio frustriraniji. Ništa posebno. Kasnije sam razgovarao s njom i sve je bilo u redu”, rekao je.


Hrvatski reprezentativci su poručili kako će dobro proslaviti pa pogledati  današnji polufinalni dvoboj Rusije i Njemačke.


“To su obje sjajne momčadi, ali imamo mi svoje snage. Uživat ćemo u finalu”, poručio je Čilić.


Hrvatska će u nedjelju (16 sati) po četvrti put u povijesti igrati za trofej koji je prvi put dodijeljen 1900. godine i nastojat će ga po treći put osvojiti. U dosadašnja tri finala hrvatski tenisači su dvaput osvajali trofej kad su igrali na gostujućem terenu, 2005. su u Bratislavi pobijedili Slovačku sa 3-2, a 2018. su u Lilleu bili bolji od Francuske sa 3-1. Jedini finalni poraz doživjeli su 2016. od Argentine (2-3) u zagrebačkoj Areni.


Hrvatska reprezentacija je plasmanom u finale izborila izravan plasman na završni turnir Davis Cupa i za sljedeću sezonu, a to će izboriti i pobjednik dvoboja Rusija – Njemačka. Ždrijeb kvalifikacija u kojima će sudjelovati 24 reprezentacije bit će održan u nedjelju u Madridu.