SP u vaterpolu

Hrvatski stručnjak na klupi Francuske: “Hrvatska momčad nam uz Italiju najmanje odgovara”

Igor Duvnjak

Vjekoslav Kobešćak/Foto PIXSELL

Vjekoslav Kobešćak/Foto PIXSELL

Nama je prvenstveno važno emotivno i psihološki pripremiti momčad jer je ovo novo za dosta igrača - rekao je Kobešćak



DOHA Francuska je plasmanom u polufinale ostvarila povijesni uspjeh za koji velike zasluge ima hrvatski trener Vjekoslav Kobešćak.


– Ovo je enorman povijesni uspjeh za francuski vaterpolo, mislim da je to i vrlo važna stvar za svjetski vaterpolo, ali i potvrda kontinuiteta naših dobrih rezultata nakon Olimpijskih igara u Tokiju i konstantnog napretka. Nadam se da to može ići još malo bolje – započeo je Vjekoslav Kobešćak, kojeg je iznenadio četvrtfinalni uspjeh protiv Mađara nakon lošeg otvaranja susreta.


– Odigrali smo loše dvije četvrtine, tako je bilo i protiv Australije koja je značajno pala u kvaliteti u trećoj četvrtini. Protiv Mađarske smo loše ušli u utakmicu, do poluvremena su nam zabili osam golova, neke od njih vrlo lagano. Opet je do izražaja došla naša jako dobra fizička sprema, francuski sustav rada sa sportašima daje plodove, u svim utakmicama fizički izgledamo jako dobro. Mađari su u drugom dijelu radili neshvatljive pogreške, a mi smo jednom dozom kvalitete i sreće došli do povijesnog uspjeha koji će imati dosta velik odjek bez obzira kako završi današnja utakmica. Dobili smo poruke od najviših tijela Francuske, ministrice, direktora za sport… Mislim da će ovaj rezultat značajno promijeniti budućnost francuskog vaterpola do Los Angelesa – nastavio je Kobešćak i okrenuo se današnjem protivniku u polufinalu.




– Hrvatska je uz Italiju momčad koja Francuskoj najmanje odgovara. To su dvije momčadi protiv kojih nismo uspjeli doći do povoljnog rezultata, čak niti blizu. U Splitu, Dubrovniku i Zagrebu bilo je jako teško. Hrvatska ima puno oružja, centarski par koji će donijeti 10-ak igrača više, vratara koji je najbolji na svijetu i diže se iz utakmice u utakmicu, vanjsku liniju koja je vrhunska, te desnu stranu s Vukičevićem, koji promjenom pozicije dobija skroz novi zamah u igri, Žuvelom koji dobija na zrelosti, te Burićem koji može odigrati svaku poziciju podjednako dobro. Na to dolazi Fatović koji vodi igru i kojeg je u principu nemoguće zaustaviti. Nama je prvenstveno važno emotivno i psihološki pripremiti momčad jer je ovo novo za dosta igrača – zaključio je Kobešćak.