Filip Zubčić

Hrvatski skijaš nakon povijesnog trijumfa u Santa Catarini: “Ovo je strašno! Opet smo se popeli na vrh Svjetskog kupa!”

Hina

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Prvu vožnju je postavio moj trener tako da mi je i to sigurno pomoglo, a u drugoj vožnji uopće nisam kalkulirao, išao sam po pobjedu i - pobijedio sam - rekao je Zubčić



SANTA CATERINA Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić nakon svoje je druge pobjede u karijeri u veleslalomu za Svjetski kup, koju je ostvario u subotu u Santa Caterini, kazao je kako su mu pomogli teški uvjeti u kojima se utrka odvijala jer je po njima često i trenirao.


“Ovo je strašno. Opet smo se popeli na vrh Svjetskog kupa i to po teškim uvjetima, obje vožnje su se odvijale po jakom snijegu. Prvu vožnju je postavio moj trener tako da mi je i to sigurno pomoglo, a u drugoj vožnji uopće nisam kalkulirao, išao sam po pobjedu i – pobijedio sam. Ovom rezultatu je sigurno doprinijelo što sam veći dio karijere i trenirao po sličnim uvjetima, jer bilo nam je važno samo odraditi što više rundi”, rekao je Zubčić.
Iako je prvu vožnju postavio njegov trener Marko Šuman, Zubčić je nakon nje zauzimao šesto mjesto, dok je do pobjede stigao sjajnom drugom vožnjom u kojoj je ostvario drugo vrijeme.
“U prvoj vožnji je snijeg bio mekan, što meni inače ne odgovara, ali i u takvim uvjetima sam bio dobar, dok je u drugoj vožnji je staza bila tvrđa i ledenija što meni odgovara. Sigurno je snijeg bio duplo bolji u drugoj nego u prvoj vožnji. Treba se sada pripremiti za sutra i ponovno napasti maksimalno i popeti se na vrh”, dodao je Zubčić.
U nedjelju je na programu još jedan veleslalom na istoj stazi.
Subotnjom pobjedom u Santa Caterini Zubčić je stigao do drugogo mjesta u redoslijedu veleslalomaša ove sezone sa 122 boda, nakon što je u uvodnoj utrci sezone u Soeldenu krajem listopada bio 12. No, najbolji hrvatski skijaš osim u veleslalomu velike ambicije u ovoj sezoni ima i u slalomu.

“Slalom je jednako važan kao i veleslalom. Na početku prošle sezone sam imao visok startni broj u toj disciplini, sada krećem s brojem 31, a nadam se da ću uskoro imati i broj 16”, zaključio je Zubčić.