Pripreme

Hrvatski odbojkaši u Osijeku počeli pripreme za EP, Zanini prema očekivanjima pozvao i Opatijca Sandra Dukića

Hina

Emanuele Zanini/Foto PIXSELL

Emanuele Zanini/Foto PIXSELL

Na okupu je 16 igrača, a jedina promjena je što se na popisu našao Gabrijel Cvanciger umjesto Ivana Mihalja



OSIJEK  Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija započela je u Osijeku s pripremama za Europsko prvenstvo koje započinje 1. rujna kada naša izabrana vrsta nastupa u skupini D u Tallinu, uz domaćina Estoniju, Francusku, Latviju, Njemačku i Slovačku.


Izbornik Emanuele Zanini u Osijeku je okupio 16 igrača, a u sastavu nema nekih velikih promjena u odnosu na momčad koja je izborila EP kroz kvalifikacije, u Hrvatskoj i Nizozemskoj, osim što je na popisu mladi korektor Gabrijel Cvanciger, a nema iskusnog srednjeg blokera Ivana Mihalja.


“Imali smo pet tjedana odmora tako da smo to zaista dobro iskoristili, no to ne znači da tijekom tog perioda nismo ništa radili. Svaki je reprezentativac dobio plan i program priprema tijekom odmora, tako da smo svi došli u dobroj formi, spremni za rad. Iako, svima nam je jasno jer već poznajemo metode izbornika Zaninija, da će prvi tjedan biti najnaporniji, dok ne postignemo ‘radnu temperaturu’. No, do početka EP je 53 dana od starta priprema tako da će biti sasvim dovoljno vremena za rad,” rekao je jedan od naših ponajboljih igrača Kruno Nikačević.




Tijekom priprema u planu su i prijateljski trening susreti protiv reprezentacija Slovenija, Bugarske i Turske.


“U Osijeku imamo sve što nam treba, od prvoklasnog smještaja, do dvorane na raspolaganju, teretane, ali i terena za odbojku na pijesku u obližnjem Đakovu i bazena u Osijeku,” dodao je Nikačević.


Na priprema za Europsko prvenstvo u Osijeku su: organizatori igre – Tsimafei Zhukouski i Bernard Bakonji, dijagonale – Ivan Raič, Gabrijel Cvanciger i Leo Andrić, primači-pucači – Marko Sedlaček, Filip Šestan, Tino Hanžić, Ivan Zeljković i Marino Marelić, srednji blokeri – Sandro Dukić, Kruno Nikačević, Dominik Brčić i Tomislav Mitrašinović i liberi: Sven Šarčević i Hrvoje Pervan.