Veslačka regata

Hrvatski četverac bez kormilara u polufinalu kvalifikacijske regate u Luzernu

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Velolučke blizanke Josipa i Ivana Jurković su zauzele treće mjesto u svojoj skupini, a samo je najbrža posada išla direktno u finale, međutim naše će djevojke imati novu priliku kroz repesaž



LUZERN Hrvatski četverac bez kormilara plasirao se u polufinale kvalifikacijske regate za nastup na OI u Tokiju, koja se održava u Luzernu, dok ženski dvojac  bez kormilara nije izborio direktan plasman u finale, ali će imati novu priliku u repesažu.


U švicarskom Luzernu od 15. do 17. svibnja održava se veslačka kvalifikacijska regata za Olimpijske igre u Tokiju, a među onima koji će tražiti vizu za Tokio su i dvije hrvatske posade – četverac bez kormilara u sastavu Ivan Piton, Marko Ukropina i braća Anton i Patrik Lončarić, te ženski dvojac bez kormilara koji čine blizanke Josipa i Ivana Jurković.


U svakoj disciplini dva najbolja čamca će se kvalificirati za Tokio, osim u kategoriji lakog ženskog dvojca koji će imati tri kvalifikacijska mjesta.




U disciplini četverac bez kormilara ukupno je 13 posada, a hrvatski veslači su u današnjim kvalifikacijama izborili plasman u polufinale.


U drugoj skupini Piton, Ukropina i braća Lončarić osvojili su treće mjesto, posljednje koje vodi u polufinale. Hrvatska posada je imala vrijeme 6:16.96, a ispred njih su bili Kanađani (6:07.94) i Austrijanci (6:10.59).


Polufinale je u nedjelju od 10:30 sati, a finalna utrka je u ponedjeljak u 10:40 sati.


U ženskom dvojcu bez kormilara za dva mjesta bori se osam posada.


Velolučke blizanke Josipa i Ivana Jurković su zauzele treće mjesto u svojoj skupini, a samo je najbrža posada išla direktno u finale, međutim naše će djevojke imati novu priliku kroz repesaž.


Najbrže su bile Ruskinje Vasilisa Stepanova i Elena Oriabinskaia s rezultatom 7:16.08, druge su bile Čileanke Melita i Antonia Abraham (7:18.55), dok su sestre Jurković bile treće s rezultatom 7:23.21.


Novu priliku za plasman u finale hrvatske veslačice imat će u repesažu koji je na rasporedu u 17.15 sati, dok je finale u ponedjeljak.