SP u vaterpolu

Hrvatske vaterpoliste čeka najvažnija utakmica na SP-u: “I bronca bi bila strašno velika…”

Hina

Marko Bijač/Foto REUTERS

Marko Bijač/Foto REUTERS

Grci znaju nas, znamo mi njih, nema tu velikih nepoznanica i zato smatram kako će vrlo bitna biti motivacija i želja za medaljom - rekao je vratar Marko BijačBUDIMPEŠTA Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u nedjelju će od 14.30 sati pokušati produžiti niz osvajanja medalja na svjetskim prvenstvima na osam pobjedom protiv Grčke u susretu za treeće mjesto na SP u Budimpešti.


Hrvatska i Grčka već su se susrele na ovom SP, u susretu 1. kola natjecanja po skupinama u Debrecenu bilo je 8-8, a svjesni snage svog posljednjeg sljedećeg suparnika su i izbornik Ivica Tucak i vratar Marko Bijač.


“Slijedi nam utakmica za medalju na Svjetskom prvenstvu i to je svakako najvažnija utakmica. Čim se igra za medalju, to je nešto posebno. Treba zaboraviti sve što je bilo dosada, i pobjede i poraze. Velika je stvar osvojiti medalju, i bronca je strašno velika. Zato treba dati sve od sebe, najavio je dvoboj izbornik Tucak, a zatim se osvrnuo i na suparnika u susretu za broncu, reprezentaciju Grčke koja je na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila srebro:
“Grčka je reprezentacija koja je na okupu od 2013. godine s vrlo malo izmjena. Ima pet-šest vanserijskih igrača. Motor reprezentacije je Vlachopoulos. Radi se o odličnoj reprezentaciji, ali mislim da ih možemo pobijediti, pokazali smo to i u Debrecenu kada smo bili blizu, ali greške iz te utakmice morat ćemo smanjiti”.


Suparnika u borbi za odličje dobro poznaje i naš vratar Marko Bijač, član grčkog prvaka Olympiacosa.


“Sutra nas čeka najvažnija utakmica na prvenstvu. Igramo protiv sjajne Grčke. Mi ovdje imamo mladu ekipu koja je vjerojatno i željnija medalje jer imamo sedam-osam igrača koji još nemaju niti jednu medalju s velikih natjecanja. To je dodatni motiv da učinimo sve da ti momci osvoje prvu veliku medalju. Grci znaju nas, znamo mi njih, nema tu velikih nepoznanica i zato smatram kako će vrlo bitna biti motivacija i želja za medaljom”, kazao je Bijač.