Kvalifikacije za EP odbojkašica

Hrvatske odbojkašice pobjedom nad Rumunjskom praktički osigurale plasman na EP

Hina

Foto Facebook HOS

Foto Facebook HOS

Hrvatska će sljedeći nastup imati za šest dana kada će gostovati kod Rumunjske u Piatri NeamtOSIJEK Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u susretu je 3. kola skupine A kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. godine ostvarila i treću pobjedu te tako praktički osigurala prolazak, u Osijeku je Hrvatska svladala Rumunjsku sa 3-1 (25-27, 25-21, 25-20, 25-17).


Nakon sporijeg ulaska u utakmicu i gubitka prvoga seta tijekom kojega je Hrvatska gotovo čitavim tijekom bila u zaostatku, u preostala tri seta naše su odbojkašice bile u stalnoj prednosti te ih mirno rješavale u svoju korist.


Najučinkovitije u sastavu Hrvatske bile su Samanta Fabris sa 19 i Martina Šamadan sa 13 poena, dok je Georgiana Popa upisala 17 poena za Rumunjsku.
Na polovici kvalifikacija Hrvatska je prva s omjerom pobjeda i poraza 3-0, Rumunjska je druga sa 2-1, a slijede Izrael sa 1-2 i Farski Otoci sa 0-3.


Plasman na EP 2023. koji će se igrati u Italiji, Njemačkoj, Belgiji i Estoniji izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine.


Hrvatska će sljedeći nastup imati za šest dana kada će gostovati kod Rumunjske u Piatri Neamt.