EP odbojkaša

Hrvatske odbojkaše očekuje susret osmine finala EP-a: “Rumunjsku se nikako ne smije podcijeniti”

Portal Novi list

Foto Hrvatski odbojkaški savez

Foto Hrvatski odbojkaški savez

Ne trebamo bježati od uloge favorita i vjerujem da ćemo spremi ući u ovu utakmicu i osigurati četvrtfinale - istaknuo je kapetan Petar Đirlić



VARNA Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u Varni danas igra utakmicu osmine finala Europskog prvenstva. Suparnik u susretu koji počinje u 16.30 je reprezentacija Rumunjske. U prvom dijelu hrvatski odbojkaši osvojili su drugo mjesto u skupini s omjerom 3:2, pokazaši kvalitetu, snagu i zajedništvo.


– Očekuje nas iznimno teška utakmica, imao sam prilike vidjeti ovu reprezentaciju i to je vrlo jaka momčad. Protiv njih morat ćemo igrati agresivno, jako dobro servirati i igrati na vrlo visokoj razini – istaknuo je izbornik hrvatske reprezentacije Cedric Enard.


– Rumunjska je momčad koju nikako ne smijemo podcjenjivati. Odigrali su dobar turnir u vrlo teškoj grupi, pobijedili su olimpijske prvake. Dobro ih poznajemo, igraju jako kompaktno, dobro u servisu i napadu. Ne trebamo bježati od uloge favorita i vjerujem da ćemo spremi ući u ovu utakmicu i osigurati četvrtfinale – istaknuo je kapetan Petar Đirlić.




U drugom susretu u Varni (20.30) sastaju se Francuska i Bugarska. Pobjednici ovih susreta osmine sastaju se u četvrtfinalu 11. rujna.