Svjetska liga vaterpolista

Hrvatska vaterpolska reprezentacija se okupila za susret protiv Rusije, u Zagreb su stigla i sva tri riječka centra

Portal Novi list

Lovro Paparić/Foto Arhiva NL

Lovro Paparić/Foto Arhiva NL

U prvom kolu Hrvatska je u gostima pobijedila Grčku 12:11, te bi pobjedom nad Rusima potvrdila plasman na završni europski turnir Svjetske lige, koji će se održati u Budimpešti od 28. do 30. travnja



 ZAGREB Hrvatska vaterpolo reprezentacija okupila se za sutrašnji susret 2. kola D skupine Svjetske lige u Zagrebu protiv momčadi Rusije (17 sati). Na popisu od 17 igrača našli su se vratari Marko Bijač (Olympiacos), Ivan Marcelić (Jadran) i Toni Popadić (Jug AO), centri Josip Vrlić (Radnički), Ivan Krapić (Noisy-le-Sec) i Lovro Paparić (Vouliagmeni), napadači Luka Bukić (Jadran), Ante Vukičević (Marseille), Loren Fatović (Jug AO), Franko Lazić (Mladost), Ivan Domagoj Zović (Szolnok) i Andrija Bašić (Palermo) te braniči Hrvoje Benić (Jug AO), Marko Žuvela (Jug AO), Rino Burić (Jadran), Kristijan Milaković (Szolnok) i Matias Biljaka (Mladost).


– Vratar Marko Bijač će nam se pridružiti na dan utakmice, jer sam mu dao slobodno budući da je dobio dijete. Ante Vukičević i Loren Fatović su praktički tek izašli iz izolacije zbog koronavirusa, ali i oni su s nama na pripremama – rekao je izbornik Ivica Tucak.


U prvom kolu Hrvatska je u gostima pobijedila Grčku 12:11, te bi pobjedom nad Rusima potvrdila plasman na završni europski turnir Svjetske lige, koji će se održati u Budimpešti od 28. do 30. travnja.