Davis Cup

Hrvatska u Malagi igra polufinale Davis Cupa protiv Australije: “Čeka nas velika bitka kao i lani u Torinu”

Zlatko Horvat

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Treći polufinalist je Italija, koja je svladala SAD 2:1, a posljednji Kanada, koja je bila bolja od Njemačke 2:1



RIJEKA  Hrvatska Davis Cup reprezentacija danas (16 sati) će pokušati preko Australije izboriti peti finale na završnici u Malagi. Nakon triju finala po starom formatu, iz kojih su dvaput izlazili kao pobjednici (2005. i 2018.), Hrvatska ima prigodu drugi put u nizu igrati završni dvoboj za »salataru« po novom formatu. Na putu im stoji Australija s Jordanom Thompsonom i Alexom de Minaurom, vjerojatnim izborom u singlu. Čilić je u 35. meču za Hrvatsku upisao ukupno 44. pobjedu, 34. u singlu i samo je poboljšao vlastite rekorde. Pablo Carreno Busta bio je dva poena od pobjede, ali Čilić je nakon tri sata i 13 minuta igre upisao još jedan spektakularan bod za Hrvatsku, vrijedan prve pobjede nad Španjolskom. Preskočio je Čilić dvoboje u Bologni, ali junak trijumfa u Lilleu 2018. vratio se u momčad kako bi još jednom pokušao osvojiti »salataru«.


– Australija? Napravili su veliki posao protiv Nizozemske u četvrtfinalu. Lani smo u Torinu vodili veliku bitku s njima. To nas i sada čeka – rekao je Marin Čilić.


– Još ne znamo koga će Australci postaviti. Prvi meč je igrao Jordan Thompson. Neki u našoj reprezentaciji misle da će opet biti Thompson, ali Kokkinakis je isto dobar igrač, ima odličan servis. Bit ćemo spremni i za jednog i za drugog. Pokušat ćemo pobijediti – rekao je izbornik Vedran Martić.




Treći polufinalist je Italija, koja je svladala SAD 2:1, a posljednji Kanada, koja je bila bolja od Njemačke 2:1.