Davis Cup

Hrvatska teniska reprezentacija saznala gdje će igrati Davis Cup susrete protiv Australije i Mađarske

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERS

U dvorani Pala Alpitour igrat će se i skupina E u kojoj su SAD, domaćin Italija i KolumbijaZAGREB  Završnica Davis Cupa ove će se godine održati od 25. studenog do 5. prosinca u Madridu, Torinu i Innsbrucku, objavila je Međunarodna teniska federacija (ITF).


Hrvatska reprezentacija će igrati u skupini D u Torinu s Australijom i Mađarskom. U dvorani Pala Alpitour igrat će se i skupina E u kojoj su SAD, domaćin Italija i Kolumbija.


U Torinu će biti odigran i četvrtfinalni susret između pobjednika naše i skupine E.
U Olympia Halle u Innsbrucku igrat će se susreti skupina C (Francuska, Velika Britanija, Češka) i F (Srbija, Austrija, Njemačka), te jedno četvrtfinale.


U Madridu će igrati skupine A (Španjolska, Rusija, Ekvador) i B (Kanada, Kazahstan, Švedska), dva četvrtfinalna susreta, oba polufinala i finale.


Davis Cup se ove godine igra od 25. studenog do 5. prosinca, a točni rasporedi igranja susreta po skupinama bit će objavljeni naknadno.


“Jako smo uzbuđeni što smo finale Davis Cupa doveli u Torino i Innsbruck. Oba grada su predala impresivne ponude koje ne samo da obećavaju vrhunske uvjete već i stroge mjere osiguranja zdravlja za sve sudionike i navijače. Bilo je važno pronaći dva grada koja su dobro povezana s Madridom sa sličnim uvjetima igranja kako bi se osigurao nesmetan prijelaz igrača,” kazao je direktor Davis Cupa Albert Costa.


Od 2019. Davis Cup se igra u novom formatu. ITF je u partnerstvu s investicijskom grupacijom pod imenom Kosmos, koja se obvezala uložiti u Davis Cup tri milijarde dolara u razdoblju od 25 godina, odlučio dosadašnji format Svjetske skupine sa 16 najboljih reprezentacija zamijeniti jednotjednim finalnim turnirom sa 18 reprezentacija.


U prvom izdanju svi mečevi su se igrali u Madridu, a slavila je Španjolska koja je tako postala prvi pobjednik novog formata Davis Cupa, te nasljednik hrvatske reprezentacije koja je u zadnjem “starom finalu” porazila Francusku.


Španjolcima je to ujedno šesta titula nakon što su bili najbolji 2000., 2004., 2008., 2009., i 2011. godine. Prošle godine nije bilo Davis Cupa zbog epidemije koronavirusa.


DAVIS CUP 2021. (25. studenog – 5. prosinca)


MADRID – Madrid Arena


Skupina A: Španjolska, Rusija, Ekvador
Skupina B: Kanada, Kazahstan, Švedska
Četvrtfinale: A1 – drugoplasirani iz jedne od skupine, B1 – drugoplasirani iz jedne od skupine
Oba polufinala i finale


INNSBRUCK – Olympia Halle


Skupina C: Francuska, Velika Britanija, Češka
Skupina F: Srbija, Austrija, Njemačka
Četvrtfinale: C1 – F1


TORINO – Pala Alpitour Arena


Skupina D: HRVATSKA, Australija, Mađarska
Skupina E: SAD, Italija, Kolumbija
Četvrtfinale: D1 – E1