Kakav talent

Hrvatska teniska legenda oglasila se o novom teniskom čudu: “Bolji je nego Đoković s 19 godina”

Portal Novi list

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Ima sve preduvjete da postane novi vladar tenisa! - rekao je Nikola Pilić o Carlosu Alcarazu



RIJEKA Hrvatska teniska legenda Nikola Pilić osvrnuo se za Sportklub na svjetsku tenisku senzaciju – Carlosa Alcaraza. Pilić tvrdi da je riječ o legitimnom nasljedniku velike trojke koja vlada svjetskim tenisima.


– Ima sve preduvjete da postane novi vladar tenisa! – rekao je Pilić dometnuvši da je riječ o igraču koji je nešto između Nadala i Federera.


– Može igrati napadački, a dobar je i obrambeno. Ima nevjerojatnu brzinu winnera, vidjeli ste koliko ih je samo pogodio protiv Đokovića – dodao je Pilić i prognozirao da bi daroviti Španjolac mogao osvojiti jedan Grand slam ove sezone.




– Imat će tri šanse, ali treba uzeti u obzir da će Đoković i Nadal podići razinu igre – smatra hrvatska teniska legenda i usporedio Alcaraza s Đokovićem i Čilićem s kojima je radio.


– Alcaraz je bolji nego što su oni bili u njegovim godinama. Da, bolji je i nego što je bio Novak s 19. Carlos je pametan, lukav i jako zreo za svoju dob – poručio je Pilić i okrenuo se predstojećem Ronald Garrosu.


Nikad ne treba otpisivati Nadala – čovjek je 13 puta osvojio Roland Garros, to se neće ponoviti tisućama godina. Novak i on su za mene prvi favoriti, tek onda slijedi Alcaraz – zaključio je za Sportklub Nikola Pilić.