Davis cup

Hrvatska će biti drugi nositelj u današnjem ždrijebu mečeva Svjetske skupine 1

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Suparnika će dobiti među 12 nepostavljenih reprezentacija, a to su: Tajvan, Danska, Egipat, Grčka, Indija, Japan, Litva, Norveška, Peru, Poljska, Turska i Ukrajina



LONDON Hrvatska Davis Cup reprezentacija će biti drugi nositelj u ždrijebu mečeva Svjetske skupine 1, koji će biti odigrani od 13. do 15. rujna ove godine.


Ždrijeb će biti održan danas u podne po srednjoeuropskom vremenu, u sjedištu Međunarodne teniske federacije u Londonu, a u njemu će sudjelovati 24 reprezentacije. Prema aktualnoj Davis Cup ljestvici određeno je 12 nositelja i 12 nepostavljenih momčadi.


Listu nositelja predvodi reprezentacija Srbije, a iza Hrvatske su Švedska, Kazahstan, Južna Koreja, Švicarska, Mađarska, Portugal, Austrija, Bosna i Hercegovina, Izrael i Kolumbija. To su momčadi protiv kojih hrvatski tenisači ne mogu igrati.




Suparnika će dobiti među 12 nepostavljenih reprezentacija, a to su: Tajvan, Danska, Egipat, Grčka, Indija, Japan, Litva, Norveška, Peru, Poljska, Turska i Ukrajina.


Osim što ima na raspolaganju izbor podloge, domaćin dvoboja bira i termin, odnosno hoće li se igrati u petak i subotu (13. i 14. rujna) ili u subotu i nedjelju (14. i 15. rujna).


Prema pravilima Davis Cupa o naizmjeničnim domaćinstvima, Hrvatska bi imala zajamčeno domaćinstvo u slučaju da izvuče Dansku, Japan, Norvešku ili Poljsku, jer su protiv tih reprezentacija naši tenisači posljednje susrete odigrali kao gosti. U slučaju da im ždrijeb dodijeli Indiju ili Ukrajinu, hrvatski tenisači će igrati na gostujućem, odnosno neutralnom terenu (ako to bude Ukrajina).


Spoji li ždrijeb Hrvatsku s Tajvanom, Egiptom, Grčkom, Litvom, Peruom ili Turskom, o domaćinstvu će odlučiti “bacanje novčića”, jer protiv tih reprezentacija hrvatski tenisači još nisu igrali.


Pobjednici rujanskih dvoboja u Svjetskoj skupini 1 u veljači sljedeće godine će igrati kvalifikacijski meč za plasman u grupnu fazu završnog turnira Davis Cupa 2025.