SP u boćanju

Hrvatska boćarska reprezentacija otputovala na SP u turski Mersin: “Konkurencija će biti pakao…”

Valentina Prokić

Izbornik Vjekoslav Matetić za put u Tursku pozvao je Karla Šabana (Sveti Jakov), Marina Milićevića te braću Peru i Marina Ćubelu (svi Biston), a desna ruka mu je trener Valter Ivančić

RIJEKA Hrvatska seniorska boćarska reprezentacija otputovala je u turski Mersin gdje će se od utorka 1. studenog pa do subote 5. studenog održati Svjetsko prvenstvo. Izbornik Vjekoslav Matetić za put u Tursku pozvao je Karla Šabana (Sveti Jakov), Marina Milićevića te braću Peru i Marina Ćubelu (svi Biston), a desna ruka mu je trener Valter Ivančić.


Što se tiče disciplina, Milićević će nastupiti u brzinskom izbijanju te u štafeti s Marinom Ćubelom, Pero Ćubela pucat će precizno i igrati bližanje i izbijanje u krug, dok će u paru nastupiti zlatni sa netom završene Svjetske smotre kategorije do 23 godine Karlo Šaban i Marin Ćubela. Jedina dvojba je pojedinačno klasično.


– Odluku o tome ćemo donijeti na licu mjesta jer ima više mogućnosti. Idemo u borbu za medalje jer je hrvatska boćarska velesila što smo ne jednom dokazali i to se od nas očekuje. Dečki su u pravoj formi. Bit će teško, napeto, trebat će nam malo sportske sreće, ali uvjeren sam u dobar rezultat. Milićević se cijele godine pripremao za sva natjecanja u kojima je trčao, dovoljno je iskusan i pametan tako da je tempirao formu onako kako treba. Marin i Marino su uigrani u štafeti jer zajedno trče u klubu. Pero i njegova glava su nam veliki forte. On ima pristup, znanje, iskustvo i dobar duha. Karlo je debitant među seniorima, ali on iza sebe ima tri naslova svjetskog prvaka u nižim dobnim kategorijama. Najmlađi je, ali kroz niz nastupa za reprezentaciju pokazao je da se zna nositi s pritiskom – rekao je izbornik Vjekoslav Matetić.


Marino Milićević, ili Kralj joga kako mu je uvriježeni nadimak iskusan je reprezentativac s velikom kolekcijom medalja.


– Konkurencija će bit pakao, kao i uvijek. U formi sam, spreman sam i očekujem medalju. Već dvije godine u kontinuitetu se spremam za svoje nastupe, tako da sam maksimalno fizički pripremljen i dobro se osjećam – rekao je Milićević.


Karlo Šaban je u nedjelju navečr svečano dočekan u Jadranovu nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj gdje je osvojio zlato u paru s Lukom Gašparom. Vremena za odmor nije bilo, fešta je trajala do sitnih sati, a avion za Tursku je kretao odmah dan kasnije ujutro iz Zagreba.


– Kao da i nisam bio doma, ali nema stresa. Forma je u uzlaznoj putanji i ne osjećam pritisak, bez obzira što će mi ovo biti prvi nastup za seniore – poručio je Karlo Šaban.