SP u boćanju

Hrvatska boćarska reprezentacija osigurala pet odličja, Carrolina Bajrić i Ria Vojković u finalu štafete

Zlatko Horvat

Carrolina Bajrić i Ria Vojković

Carrolina Bajrić i Ria Vojković

Ria Vojković je u polufinalu pojedinačno, Nives Jelovica u preciznom izbijanju, a Carrolina Bajrić i Nikol Belasić u parovima klasično. Ria Vojković i Marino Milićević osvojili broncu u mješovitoj štafeti



RUMILLY  Jedno srebro i jednu broncu, te ukupno pet odličja osigurale su hrvatske reprezentativke i njihove kolege na Svjetskom prvenstvu za boćarice i mješovite discipline u francuskom Rumillyju. Carrolina Bajrić i Ria Vojković, članice štafete, osigurale su najmanje srebro plasmanom u finale. U polufinalu Carrolina i Ria, trofejne hrvatske reprezentativke, pobijedile su Slovenke Ninu Volčina i Tadeju Petrič sa 46/53:41/54. U dvoboju za zlato suparnice će im danas od 12.30 sati biti Francuskinje Ophelie Armanet i Annaëlle Barrazzutti, koje su dobile Kineskinje Guo i Chang sa 48:46.


Komižanka Ria Vojković, 21-godišnja članica Pule, osigurala je treću medalju za Hrvatsku. U četvrtfinalu discipline pojedinačno pobijedila je Švicarku Rod Maude s uvjerljivih 13:4, a sada je čeka Slovenka Nataša Antonjak. Ovaj polufinale prvi je na programu posljednjeg dana prvenstva i počinje u 8 sati.


Naporan dan


Trofejna riječka boćarica Nives Jelovica imala je naporan dan, vrijedan četvrtog hrvatskog odličja i njenog povratka na postolje na svjetskim prvenstvima. Najprije je uspješno odradila i drugu seriju u preciznom izbijanju i plasirala se u četvrtfinale. U drugoj seriji pogodila je 20 punata i s ukupno 41 puntom zauzela drugo mjesto, a zatim je u četvrfinalu nadmašila Kineskinju Wei Zhang, sedmu iz kvalifikacija, s 28:3. Na putu prema finalu danas od 10 sati stajat će joj Turkinja Öztürk Buket.




Nije sve ispalo idealno. Ria Vojković i Marino Milićević ostali su na bronci u mješovitoj štafeti. U polufinalu izgubili su od francuske štafete Amar/Abelfo sa 55/59:48/58.


Nives Jelovica i Marin Ćubela plasirali su se u četvrtfinale u disciplini krug mješovito, u baražu u skupini su svladali slovenski par Tadeja Petrič/Dejan Tonejc s 31:23. No, kraj je stigao u poslijepodnevnom dijelu programa, Talijanski dvojac Carlini/Grattapaglia slavio je s tijesnih 21:19, a hrvatski par ostao bez odličja.


Sjajna večer


Posljednja disciplina dana donijela je petu medalju. U parovima klasično Carrolina Bajrić i Nikol Belasić, igračice Čavala ŠB, pobijedile su švicarski dvojac Borgognon/Rod u četvrtfinalu s uvjerljivih 13:2.


– Prezadovoljni smo, imamo pet odličja, a sada se nadamo barem jednom zlatu – kaže Vjekoslav Matetić, direktor svih hrvtskih boćarskih reprezentacija. – Cure su odlične, sada im se predstoji boriti za što sjajniji sjaj četiriju medalja. Osvojili smo jednu broncu, Ria Vojković i Marino Milićević nisu uspjeli napraviti više u mješovitoj štafeti. Francuzi su savršeno odradili štafetu, baš kao na završnici Svjetskog kupa tjedan dana ranije.