POI kuglanje

Hrvatice europske prvakinje na IBSA prvenstvu u kluglanju za slijepe i slabovidne

Hina

Foto Facebook Paraolimpijci

Foto Facebook Paraolimpijci



ZAGREB Prvog dana natjecanja na 19. IBSA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, koje je danas svečano otvoreno na legendarnoj zagrebačkoj kuglani Grmoščica, hrvatska ženska reprezentacija je sa srušenih 2033 čunjeva osvojila zlato.


U prvom nastupu Petra Deša, kategorija B1, srušila je odličnih 613 čunjeva, nova reprezentativka Dragana Kovačević u kategoriji B2 imala je izuzetno dobar premijerni nastup srušivši 672 čunja, a odluku o zlatu donio je nastup Ruže Markešić u kategoriji B3 koja je srušila 748 čunjeva.


»Iako sam pred nastup imala malu tremu, jer nije lako nastupiti na ovakvom važnom natjecanju pred svojom publikom i na svom terenu uspjela sam je nadvladati. Kad je krenulo natjecanje posvetila sam se da ostvarim što bolji rezultat i mislim da sam u tome uspjela.




Iako nisam oborila svoj europski rekord s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva iz rumunjskog Targu Muresa, izuzetno sam zadovoljna svojim nastupom«, zaključila je Petra Deša.


Srebro je pripalo kuglačicama Poljske sa srušenih 1956 čunjeva, dok su brončane Rumunjke sa srušenih 1936 čunjeva.


Od 30. svibnja do 2. lipnja u Zagrebu na kuglani Kuglačkog športskog kluba Grmoščica, nadmetat će se 84 kuglačica i kuglača iz Češke, Slovačke, Srbije, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Rumunjske, Poljske i Hrvatske.