NHL liga

Hokejaši Tampe Bay uvjerljivo stigli do četvrte pobjede i konferencijskog finala doigravanja

Ondrej Palat i Anthony Cirelli/Foto REUTERS

Ondrej Palat i Anthony Cirelli/Foto REUTERS

U finalu Istoka Tampa Bay, branitelj naslov prvaka, čeka pobjednika dvoboja Caroline i New York Rangersa, a trenutačno Carolina ima prednost 2-1



TAMPA BAY Hokejaši na ledu Tampa Bayja s uvjerljivih su 4-0 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije američko-kanadske NHL lige svladali Floridu te se kao prvi plasirali u konferencijsko finale.


Do tog cilja igrači Tampa Bayja su došli pobjedom pred svojim navijačima od 2-0 premda je Florida dominirala od početka do kraja utakmice. Primjerice, na kraju druge trećine omjer udaraca je bio 34-15 za Floridu.


Na kraju je Florida imala dvostruku prednost u udarcima (49-24), no ništa gostima nije vrijedilo jer je sve udarce pohvatao sjajni domaći vratar Andrej Vasilevskij. U ovoj seriji Vasilevskij je obranio 151 od 154 udarca.




Oba pogotka Tampa je zabila u posljednjoj dionici. Prvo je Pat Maroon u 47. minuti probio gostujuću obranu, dok je ovaj floridski derbi zaključio Ondrej Palat golom u posljednjim trenucima dvoboja.


U finalu Istoka Tampa Bay, branitelj naslov prvaka, čeka pobjednika dvoboja Caroline i New York Rangersa, a trenutačno Carolina ima prednost 2-1.


U Zapadnoj konferenciji Colorado je poveo protiv St. Louisa s 3-1 u polufinalnoj seriji nakon gostujuće pobjede od 6-3.


Nakon gola Perrona u prvoj trećini za 1-0 St. Louisa u uvodne četiri minute druge dionice Colorado je nanizao tri pogotka (Johnson, Kadri i Toews) za preokret na 3-1, a vrlo brzo nakon toga je Kadri zabio i svoj drugi pogodak za 4-1.


Krajem druge trećine domaćin se vratio u igru, a Perron i Buchnevich su zabijali za 3-4. No, raspoloženi Nazem Kadri imao je još nešto za reći u ovom susretu te je sredinom posljednje trećine po treći put zatresao suparničku mrežu za 5-3, dok je u posljednjim sekundama Rantanen postavio konačnih 6-3 za Colorado.


Podsjetimo kako u drugoj polufinalnoj seriji na Zapadu Edmonton trenutačno ima 2-1 protiv Calgaryja.


NHL doigravanje, konferencijska polufinala (četvrte utakmice):


Istočna konferencija:


Tampa Bay – Florida 2-0 (4-0 je seriju dobio Tampa Bay)


Zapadna konferencija:


St. Louis – Colorado 3-6 (Colorado je poveo u seriji s 3-1)