IBA odlučila

HBS dobio organizaciju Svjetskog prvenstva za mlađe seniore i seniorke, traži se grad domaćin

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Točan termin Svjetskog prvenstva bit će utvrđen kalendarom IBA-e, no poznato je da će se održati u studenome iduće godine



ZAGREB  Hrvatska će u sljedećoj 2024. godini biti domaćin Svjetskog prvenstva za mlađe seniore i seniorke, objavio je Hrvatski boksački savez (HBS).


Vijest je potvrđena u subotu, 25. ožujka na sastanku Izvršnog odbora (Board of Directors) Međunarodnog boksačkog saveza (IBA) u indijskom New Delhiju gdje se odvija Svjetsko boksačko prvenstvo za žene.


Velika je to vijest ne samo za hrvatski boks, već i za cjelokupni hrvatski sport, jer Hrvatska će prvi put biti domaćin jednog boksačkog SP-a i to u kategorijama mlađih seniora i seniorki na kojem se očekuje više od 1.200 sudionika iz cijelog svijeta.




Točan termin Svjetskog prvenstva bit će utvrđen kalendarom IBA-e, no poznato je da će se održati u studenome iduće godine.


Hrvatski boksački savez odredit će tijekom ove godine tko će biti grad domaćin.


U posljednjem desetljeću od najvećih događaja Hrvatski boksački savez bio je domaćin Europskog juniorskog prvenstva 2014. godine, Europskog kadetskog prvenstva 2016. godine, Svjetske boksačke lige 2018. godine i Europskog prvenstva za seniore i seniorke U-22 u Poreču 2022. godine, uz redovito održavanje elitnog Grand Prix turnira u Zagrebu od 2019. godine.


Samo u prošloj 2022. godini hrvatske boksačice i boksači osvojili su 12 velikih odličja na europskim prvenstvima u svim kategorijama i Svjetskom studentskom prvenstvu, a po prvi puta u povijesti u istoj godini imali smo troje europskih prvaka u kategorijama kadeta, juniora i seniora U-22.


Hrvatski boksački savez je od Europske boksačke federacije EUBC-a u 2021. godini proglašen za nacionalni savez s najboljim projektima za razvoj i promociju boksa.