NFL liga

Green Bay Packersi i Buffalo Billsi izborili finale Nacionalne konferencije

Hina

Jamaal Williams (Green Bay Packers)/Foto REUTERS

Jamaal Williams (Green Bay Packers)/Foto REUTERS

Drugoplasirani Buffalo će u konferencijskom finalu, svom prvom u zadnjih 27 godina, igrati  protiv Kansas City Chiefsa ili Cleveland Brownsa  24. siječnjaGREEN BAY Green Bay Packers plasirali su se u subotu u finale Nacionalne konferencije, dok su u polufinalu Američke konferencije Buffalo Bills svladali Baltimore Ravense.


Green Bay su, predvođeni napadačem Aaronom Rodgersom, pobijedili Los Angeles Ramse sa 32-18 na Lambeau Field u Wisconsinu, a  Buffalo je na svom terenu sa 17-3 bio bolji od Baltimore Ravensa.


Prvoplasirani Packers su za pobjedu sakupili ukupno 484 jarda i realizirali svojih prvih pet posjeda.
U  konferencijskom finalu imati za suparnika ili Tampa Bay ili New Orleans, koji igraju u nedjelju 24. siječnja u New Orleansu.


Rodgers je  ostvario 23 od 36 dodavanja za 296 jardi i dva touchdowna i pronašao je Allena Lazarda koji je zapečatio rezultat od 58 jardi gotovo sedam minuta prije kraja utakmice. Rodgers je dodao i touchdown dok je Green Bay kontrolirao loptu za 36-12.


U utakmici u Buffalu Taron Johnson je uspio poravnati rekord NFL-a u sezoni sa povratkom od 101 metra za presretanje.


Utakmica je odlučena u trećoj četvrtini, kada su Bills povećali 10-3 na dodavanje Josha Allena od 3 jarda do Stefona Diggsa kako bi se otvorio put za pretrčavanje od 11 metara i 66 metara.


Drugoplasirani Buffalo će u konferencijskom finalu, svom prvom u zadnjih 27 godina, igrati  protiv Kansas City Chiefsa ili Cleveland Brownsa  24. siječnja. Chiefs i Browns sastaju se u Kansas Cityju u nedjelju.