Svjetska vaterpolska liga

Grčka pobjedom nad Crnom Gorom osvojila kvalifikacijski turnir Svjetske lige, Hrvatska sedma

Hina

Maro Joković/Foto REUTERS

Maro Joković/Foto REUTERS

Hrvatski vaterpolisti vraćaju se u domovinu, a sljedeće okupljanje je 25. siječnja u Rijeci



DEBRECEN  Vaterpolisti Grčke osvojili su europski kvalifikacijski turnir za završnicu Svjetske lige nakon što su u finalu u Debrecenu pobijedili Crnu Goru 12-7.


Sve je praktički bilo riješeno nakon prve dvije četvrtine u kojoj je Grčka daleko bolju igru okrunila vodstvom 7-3.


Grčku je do pobjede predvodio Ioannis Fountoulis s tri gola, dok je suparničkim redovima najefikasniji bio Aleksandar Ivović također, s tri gola.




Plasman na završni turnir Svjetske lige koji se igra u Gruziji, osim Grčke i Crne Gore izborila je i reprezentacija Italije koja je u susretu za treće mjesto pobijedila Španjolsku sa 9-8.


Kod Talijana prvi strijelac je bio Echenique Gonzalo s tri gola, koliko je zabio i Blai Mallarach kod Španjolaca.


U borbi za peto mjesto Srbija je pobijedila Mađarsku sa 9-7, dok je Hrvatska u borbi za sedmo mjesto svladala Francusku sa 17-5.


Kod Hrvatske najefikasniji su bili Luka Bukić, Loren Fatović i Maro Joković sa po tri pogotka.


Hrvatski vaterpolisti vraćaju se u domovinu, a sljedeće okupljanje je 25. siječnja u Rijeci. Tada počinju završne pripreme za olimpijski kvalifikacijski turnir u Rotterdamu koji je na rasporedu od 14. do 21. veljače.


Tri najbolje reprezentacije iz Debrecena ostvarile su pravo nastupa na završnom turniru Svjetske lige u glavnom gruzijskom gradu Tbilisiju od 26. lipnja do 2. srpnja.