OI u Parizu

Gradonačelnica grada domaćina idućih OI jasno poručila: “Zalagat ću se za nastupe ruskih sportašica i sportaša!”

Hina

Maskote OI u Parizu/Foto REUTERS

Maskote OI u Parizu/Foto REUTERS

Olimpijske igre su trenutak koji pripada sportašima i mislim da nikome ne bi smjeli oduzeti takvo što - rekla je Anne HidalgoPARIZ Gradonačelnica Pariza, 63-godišnja Anne Hidalgo, izjavila je tijekom četvrtka kako želi vidjeti ruske sportaše na Olimpijskim igrama tijekom 2024. godine, ali pod neutralnom zastavom.


Hidalgo se nadovezala na ovotjedne izjave ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog koji je zatražio od odgovornih ljudi da se ruskim sportašima zabrani nastup na Igrama u Parizu, zbog ruske invazije koja traje na njegovu zemlju. Međunarodni olimpijski odbor je naknadno naveo kako ni jednom sportašu, bez obzira na nacionalnost, ne bi trebalo zabraniti nastup na OI-a.


Olimpijske igre su trenutak koji pripada sportašima i mislim da nikome ne bi smjeli oduzeti takvo što. Zalagat ću se za nastupe ruskih sportašica i sportaša, ali pod neutralnom zastavom“, rekla je Hidalgo, a prenose francuski mediji.
„Nadam se i vjerujem kako rata više neće biti kada se budu održavale Igre u Parizu. Nakon svega što prolazimo posljednjih godina, kako zbog rata tako i zbog pandemije koronavirusa, vjerujem da ćemo se tada s velikom zadovoljstvom okupiti isključivo oko sporta“, dodala je Hidalgo.