Financijska injekcija

Grad Zagreb povećava naknade za sportaše prve kategorije, trenere, sportske objekte…

Hina

Ukupno milijun eura više uložit će grad u svoje sportaše



ZAGREB  Na 29. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba usvojene su izmjene programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba za 2023. godinu.


Iznos sredstava za javne potrebe u sportu glavnog hrvatska grada povećava se za 1.020.000,00 eura. Povećanje ovih sredstava usmjerit će se na stipendije sportaša, stipendije specifičnih sportova, stručni rad trenera, korištenje školskih sportskih objekata i korištenje drugih sportskih objekata te klubove gradskog značaja.


„Kroz ovo povećanje financijskih sredstava za sport povećat ćemo naknade sportašima 1. kategorije, parasportašima i gluhim sportašima“, istaknula je Suzana Šop, glavna tajnica sportskog saveza Grada Zagreba.




Za vrhunske sportaše I. kategorije povećava se iznos sredstava za sportske naknade u iznosu od 45.000,00 eura. Svim sportašima isplatit će se nagrade za sportska ostvarenja u iznosu od 38.000 eura iz ranije planiranih sredstava. Za parasportaše i gluhe sportaše I. kategorije povećavaju se sredstva za sportske naknade za 35.000 te dodatnih 15.000,00 eura za nagrade za sportske rezultate.


Za plaće trenera u sportskim klubovima i savezima isplaćuju se nagrade za rezultate rada 385 trenera plus 47 trenera u klubovima gradskog značaja ili sveukupno 432 trenera po 1.000,00 eura.


„Posebno veseli činjenica da ćemo kroz ova dodatna sredstva koja su usvojena, našim trenerima i trenericama, čiji se stručni rad sufinancira kroz program javnih potreba u sportu Grada Zagreba, za kraj godine isplatiti jednokratnu nagradu za rezultate rada u 2023. godini u iznosu od tisuću eura po svakom treneru. U ovom trenutku u Programu javnih potreba u sportu Grada Zagreba za 2023. nalazi se 432 trenera i trenerice, zajedno s trenericama i trenerima klubova od gradskog značaja“, istaknula je Šop.


Kroz stavke Sportskog saveza grada Zagreba osigurana su dodatna sredstva za nagrade za rezultate rada za tajnike i tajnice gradskih sportskih saveza čija se plaća sufinancira kroz Program javnih potreba u sportu Grada Zagreba za 2023. i to u vrijednosti od 1.000,00 eura po osobi što je, također, novitet u odnosu na prijašnje godine. Ovih osoba u sustavu sufinanciranja je 56 u trenutku usvajanja ovih izmjena Programa.


„Ovim putem zahvaljujem svim zastupnicama i zastupnicima u Gradskoj skupštini Grada Zagreba koji su dali svoj glas za povećanje sredstava javnih potreba sportu za ovu godinu. Iako, ova sredstva nisu dostatna za pokriće svih onih nužnih programa koji su sastavni dio potreba u sportu Grada Zagreba“, dodala je Šop.