Novi zaokret

Grad Rijeka dozvolio korištenje svlačionica u sportskom objektima za vrijeme utakmica

Zdravko Ivanković/V. KARUZA

Zdravko Ivanković/V. KARUZA

Dužni smo sportašima i sucima omogućiti korištenje svlačionica tijekom odigravanja utakmica - rekao je Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada RijekeRIJEKA Odjel za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke donio je u petak interventnu odluku kojom korisnici sportskih objekata u vlasništvu Grada od jučer ne mogu više koristiti svlačionice. Jučer su pak u dogovoru s Rijeka sportom ovu odluku dopunili i korištenje svlačionica omogućili sportašima samo za vrijeme odigravanja utakmica.


– Činjenica je da sportski savezi nisu donijeli odluku o prekidu natjecanja, što znači da se pravila i propozicije održavanja i organizacije natjecanja moraju poštivati. Drugim riječima, dužni smo sportašima i sucima omogućiti korištenje svlačionica tijekom odigravanja utakmica. Znamo da je odluka o nekorištenju svlačionica za vrijeme treninga nezgodna, ali svjedoci smo nepovoljne epidemiološke situacije i moramo raditi sve da bismo spriječili zarazu koronavirusom – rekao je Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke.


Korisnici bazena na Kantridi do sutra mogu koristiti svlačionice, za srijedu je, naime, zakazan sastanak na kojem će se donijeti odluka o mjestu na kojem bi se, umjesto u svlačionicama, presvlačili njegovi korisnici.
– Pratimo situaciju, u stalnom smo kontaktu s lokalnim Stožerom civilne zaštite i u skladu s epidemiološkom situacijom donosimo i odluke. Bitno je spriječiti okupljanje većeg broja ljudi u uskim grlima, to je razlog zbog kojeg smo donijeli zabranu korištenja svlačionica. No, sportašima smo na raspolaganje stavili prostor u kojem će moći za vrijeme treninga ostaviti svoje osobne stvari – zaključio je Ivanković.