Antikorona mjere

Grad Rijeka donio interventnu mjeru i zabranio korištenje svlačionica u sportskim objektima

Zdravko Ivanković/V. KARUZA

Zdravko Ivanković/V. KARUZA

Bazen Kantrida je vrlo privremena iznimka jer moramo riješiti tehnički problem koji podrazumijeva pronalaženje mjesta na kojem bi se, umjesto u svlačionicama, presvlačili njegovi korisnici - rekao je pročelnik za sport Zdravko Ivanković



RIJEKA Broj riječkih sportaša zaraženih koronavirusom svaki je dan sve veći, zasad desetak sportskih klubova s područja Rijeke u svojim redovima ima sportaše nalaz kojih je pozitivan na koronavirus ili ekipe koje su morale u samoizolaciju, zbog čega je Odjel za sport i tehničku kuturu donio interventnu mjeru prema kojoj se od ponedjeljka sportaši više neće moći koristiti svlačionicama.


– Ovu smo odluku donijeli s obzirom na sve veći broj registriranih sportaša koji su pozitivni na koronavirus. Srećom, među tih desetak klubova više je onih koji su u samoizolaciji jer su kontakti zaraženih nego onih koji su pozitivni. No, vidimo brojke zaraženih koje rastu iz dana u dan i moramo donositi nove mjere. U svakodnevnom smo kontaktu s klubovima, kao i lokalnim Stožerom civilne zaštite, pratimo situaciju i u skladu s njom donosit ćemo nove odluke – rekao je Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke.


Jedini riječki sportski objekt koji će biti izuzet ove mjere je bazen na Kantridi.




– Bazen Kantrida je vrlo privremena iznimka jer moramo riješiti tehnički problem koji podrazumijeva pronalaženje mjesta na kojem bi se, umjesto u svlačionicama, presvlačili njegovi korisnici. No, ponavljam, oni će se još neko kratko vrijeme moći koristiti svlačionicama – dodao je Ivanković, koji zasad ne najavljuje obustavu treninga.


– Utakmice klubova koji imaju sportaše pozitivne na koronavirus ili ekipu koja je u samoizolaciji, zasad se odgađaju. Natjecanje se ne prekida, što znači da se ne prekidaju niti treninzi. Mi smo poduzeli pojačane kontrole objekata, u suradnji s klubovima radi se na pojačanoj dezinfekciji prostora, a došlo je i do preraspodjele termina jer su pojedine ekipe ili njezini dijelovi u samoizolaciji. Odluku o prekidu natjecanja donose Savezi u dogovoru s lokalnim stožerom – zaključio je Zdravko Ivanković.