Atletika

Goran Pekić novi je predsjednik Skupštine Atletskog kluba Kvarner

Ivana Vaupotić



RIJEKA – Atletski klub Kvarner sinoć je održao sjednicu Skupštine kojoj su se u Press centru stadiona na Kantridi odazvala 24 od 40 skupštinara. Najvažnije točke dnevnog reda Skupštine, koja je počela minutom šutnje za nedavno preminulog predsjednika kluba Luciana Sušnja, bile su izbor novog predsjednika Skupštine i izmjene Statuta kluba. Za novog predsjednika jednoglasno je izabran nekadašnji atletičar, a sada trener Goran Pekić koji je na toj funkciji naslijedio Mladena Peršića, dugogodišnjeg čelnika Skupštine kluba s Kantride, koji je mailom podnio ostavku.


Na izmjenama Statuta kluba radili su predsjednica Ksenija Vizintin te članovi Izvršnog odbora Ivan Dobrović, Tamara Mihalović i Vesna Musulin, a najvažnije izmjene odnose se na članak 28. i članak 31., prema kojima Skupština kluba donosi sve odluke vezane za poslove čija je jednokratna vrijednost 10.000 eura i više ili višekratno u jednoj godini iznosi 10.000 eura i više, kao i o otpremnini koja nadmašuje zakonsku otpremninu i to glasovima tri četvrtine svih članova Skupštine. Izvršni odbor pak mora u pisanom obliku donijeti sve odluke vezane za poslove čija je jednokratna vrijednost od 2.000 do 10.000 eura ili višekratno u jednoj godini iznosi od 2.000 do 10.000 eura.


Prema novom Statutu, Kvarner može i ne mora imati direktora koji je po starom Statutu uz predsjednika i dopredsjednika bio osoba koja zastupa klub, a također može i ne mora imati tajnika. Skupštinu, kao najviše tijelo upravljanja kluba, više ne saziva predsjednik Skupštine, već predsjednik kluba, ali je može sazvati i jedna trećina ukupnog broja članova kluba. Također, najmanje jedan član Nadzornog odbora mora imati završen diplomski studij ekonomije.




Prijedlog izmjene Statuta skupštinari su jednoglasno prihvatili, a prije nego što Statut uopće može stupiti na snagu kao pravovaljani dokument, treba ga potvrditi Ured za opću upravu PGŽ-a.


Svi skupštinari digli su ruku i za usvajanje novoga poslovnika o radu skupštine, a jednoglasno je prihvaćeno i financijsko izvješće za 2023. godinu koje je podnijela predsjednica Vizintin, a prema kojem su prihodi kluba 31. prosinca prošle godine iznosili 287.415,35 eura, a rashodi 307.271,75 eura, što znači da je klub poslovao s manjkom od 19.856,40 eura.