Ženski parovi

Garcia i Mladenović ponovno osvojile Roland Garros

Hina

REUTERS

REUTERS



Francuske tenisačice Caroline Garcia i Kristina Mladenović po drugi put u karijeri osvojile su naslov pobjednica turnira ženskih parova u Roland Garrosu, gdje su u nedjeljnom finalu nadigrale Amerikanke Coco Gauff i Jessicu Pegulu sa 2-6, 6-3, 6-2 nakon 104 minute igre.


Garcia i Mladenović su na domaćem Grand Slam turniru prvi naslov osvojile prije šest godina, a opet su se spojile na ovogodišnjem izdanju i ponovno došle do pobjedničkog trofeja, ovoga puta s pozivnicom Francuskog teniskog saveza.


Osim s Garcijom, Mladenović je još dvaput osvajala naslove u ženskim parovima u Parizu, 2019. i 2020., kad joj je partnerica bila Mađarica Timea Babos, s kojom je osvojila i dva Australian Opena (2018. i 2020.).




Coco Gauff je drugi dan zaredom ostala bez premijernog Grand Slam trofeja, nakon što je u subotu poražena i u finalu pojedinačne konkurencije od prve tenisačice svijeta Poljakinje Ige Šwiatek.


Za 18-godišnju Amerikanku ovo je bilo drugo finale u ženskim parovima, a bez trofeja je ostala i prošle godine na US Openu, kad joj je partnerica bila sunarodnjakinja Caty McNally. Za Jessicu Pegulu ovo je bilo prvo Grand Slam finale u karijeri.


Pobjednice će podijeliti 580.000 eura, a finalisticama za podjelu ostaje 290.000 eura.


Gauff i Pegula su bolje otvorile meč i uvjerljivo osvojile prvi set, da bi Garcia i Mladenović povele sa 4-0 u drugom setu. Amerikanke su s dva ‘breaka’ došle na gem zaostatka, nakon čega je uslijedila serija Francuskinja od šest uzastopnih gemova kojom su osvojile drugi set i povele 4-0 u trećem, što je bilo odlučujuće za konačan ishod meča.


ROLAND GARROS, ženski parovi – finale


Caroline Garcia / Kristina Mladenović (FRA) – Coco Gauff / Jessica Pegula (SAD/8) 2-6, 6-3, 6-2