PH na kružnim stazama

Frane Jukić slavio dvostruku pobjedu na Slovakiaringu, Lovro Badurina trijumfirao u “grupi 2”

Miroslav Krpan

Dubrovčanin Maro Franić učvrstio se na liderskoj poziciji prvenstva s maksimalnih 120 bodova



RIJEKA Ovogodišnje prvenstvo Hrvatske na kružnim stazama poslije Grobnika gostovalo je na Nagradi Slovačke i slavnom Slovakiaringu, a tijekom boravka u Slovačkoj, delegacija HAKS-a dogovorila još jedan značajan nastup na Hungaroringu od 23. do 25. listopada. U Slovačkoj dvostruku pobjedu u Grupi 1 PH, nakon Grobnika, ponovio je Frane Jukić (AK Makarska, Suzuki Swift Gti), a u obje su mu vožnje na pobjedničkom postolju društvo radili Sandro Babić (AMK Racing Team Ploče, VW Polo) i Ivan Petrušić (AK Župa Dubrovačka, Peugeot 106).


Grupa 2 bila je najbrojnija, a dvostruki trijumf slavio je »leteći Bodul« Lovro Badurina (Karting klub Rijeka) koji je svojim Peugeotom 106 i ovog puta pokazao izvrsnu vještinu i brzinu, iako mu je ovo prva sezona na kružnim stazama. Drugi je bio Ivan Sentić (Honda Civic TypeR), a treći Dragan Velašević (Suzuki Swift Sport). U drugoj je utrci drugi bio Đivo Franić (Dubrovnik Racing, Honda Civic TypeR) ispred Sentića.


Stasiti Dubrovčanin Maro Franić (AK Dubrovnik Racing), uz formalnu HR »generalku« u »VW Golfu 5« obiju utrka, ostvario je dvije nove pobjede Grupe 3 PH i tako se učvrstio na liderskoj poziciji prvenstva s maksimalnih 120 bodova. Drugi je bio Ivan Gustin (Istra RT Pazin, Renault Clio III), a treće Nikoli Radnjiću (Dubrovnik Racing, Honda Civic TypeR). U drugoj utrci su uz Franića slavili Nežić i Gustin.




Dubrovčanin Žarko Knego (Dubrovnik Racing) upisao je dvostruku pobjedu u Grupi 4, vozeći Cu