Iskorak u karijeri

Fran Miholjević potpisao za Bahrain Victorius: “San svakog biciklista ući je u World Tour momčad”

Valentina Prokić

Fran Miholjević/Foto TASK PHOTO-SPRINT CYCLING

Fran Miholjević/Foto TASK PHOTO-SPRINT CYCLING

Potpis na ugovor s Bahrain Victorious momčadi nekako je bio očekivani nastavak karijere s obzirom na to da je njegov otac Vladimir »performance« direktor momčadi



RIJEKA   Riječki biciklist Fran Miholjević potpisao je dvogodišnji ugovor s World Tour momčadi Bahrain Victorious. Dvadesetogodišnji Miholjević član je razvojne momčadi Cycling Team Friuli ASD te će dres talijanske momčadi nositi sve do Cro Racea, a na najvećoj biciklističkoj utrci u Hrvatskoj prvi će put nastupiti kao član nove momčadi Bahrain Victorious.


Novi izazovi


– Zadovoljan sam, naravno, jer je san svakog biciklista ući u World Tour momčad. Do Cro Racea imam još tri utrke koje ću odvoziti kao član sadašnje momčadi, a zatim nakon Svjetskog prvenstva u Australiji idem na Cro Race u Bahrainovom dresu – rekao je Fran Miholjević.


Mladi Riječanin će u nedelju i u utorak voziti jednodnevne utrke u Italiji, a zatim početkom rujna Giro de Friuli, koji završava 4. rujna. Potom slijedi kratak predah jer već tjedan dana kasnije treba putovati u daleku Australiju. Tamo se 19. rujna vozi kronometar, a cestovna utrka je četiri dana kasnije. Odmah po povratku, Miholjević će morati krenuti na Cro Race, tako da neće imati vremena za odmor i svladavanje vremenske razlike jer ga očekuje start u Osijeku. No, nakon Cro Racea kreće zasluženi odmor od duge i naporne, ali za Miholjevića uspješne sezone.




– Pripreme počinju u prosincu, radi se o trening kampovima. I onda nova sezona u novoj ekipi. U prvoj godini nema velikih očekivanja od novog vozača, ali u drugoj i trećoj se treba pokazati i dokazati, nema opuštanja. Sad kreću novi izazovi jer sezona još nije završila. U preostalim utrkama želim voziti što bolje mogu i postići što bolji rezultat. No, idemo redom, fokus je na prvoj sljedećoj utrci – poručio je Fran Miholjević.


Prvi odabir


Potpis na ugovor s Bahrain Victorious momčadi nekako je bio očekivani nastavak karijere s obzirom na to da je njegov otac Vladimir »performance« direktor momčadi. Iako je bilo poziva iz drugih momčadi, koji su krenuli već sredinom sezone nakon što je Fran u travnju pobijedio treću etapu utrke po Siciliji, Bahrain Victorious bio je prvi odabir. Miholjević je tako postao dio momčadi od 30 biciklista i jedini iz Hrvatske u dresu Bahrain Victoriusa čiji je vlasnik šeik Nasser bin Hamad Al Khalifa, član kraljevske obitelji Bahraina. Tridesetpetogodišnji šeik treći je u nizu prijestolonasljednika Kraljevine Bahrain, ali je i predsjednik Olimpijskog komiteta Bahraina te je na čelu vladinog visokog vijeća za omladinu i sport i veliki ljubitelj biciklizma.