Polufinale Kupa Vinka Dobrića

FOTO Odbojkaši Rijeke pružili dostojan otpor favoriziranim Osječanima na oproštaju od Kupa

Ivan Volarić

Teo Mičetić/V. KARUZA

Teo Mičetić/V. KARUZA

Osječani, sa čak pet stranaca u sedmorki, su opravdali ulogu favorita. Međutim, ugodno su iznenadili i Riječani!



RIJEKA Polufinale Kupa Vinka Dobrića: Rijeka – Mursa 0:3 (19:25, 21:25, 17:25). Dvorana mladosti. Gledatelja 150. Suci: Vedriš i Hamer.


RIJEKA: Čekada, Maksimovski, Gerometta, Đulović, Krmpotić, Lasić 5, Banović, Smiljanić (L), Banko (L), Maglica 3, Čargonja 12, Dukić 12, Mičetić 12, Žeželić.


MURSA: Vuković, Marquez 8, Lyzantes 16, Đirlić 7, Santos 12, Garchet 4, Bogdanović, Škugor, Kraljević (L), Majer, Busak-Vidaković (L), Verasto 9.




Šteta što se na tribinama Dvorane mladosti okupilo tek stotinjak ljubitelja odbojke! Oni koji su možda dvojili oko dolaska na Trsat propustili su vidjeti očekivanu pobjedu Murse i prolaz u finale Kupa, ali u prvom redu 75 minuta jako dobre odbojke za koju su podjednako zaslužna oba sastava. Osječani, sa čak pet stranaca u sedmorki, su opravdali ulogu favorita. Ne samo u polufinalnom ogledu protiv riječkog sastava već i najave da bi ove sezone mogli do “duple krune”. Međutim, ugodno su iznenadili i Riječani! Šesnaestogodišnji Teo Mičetić još jednom je ukazao na svoj veliki potencijal, tek dvije godine stariji Vid Čargonja da je na dobrom putu da se razvije u ozbiljnog igrača, a njegov vršnjak Lovro Maglica da mu trener Velimir Liverić nije slučajno povjerio ulogu prvog tehničara. Sva trojica su još – srednjoškolci!


Foto galerija: Polufinale Kupa Hrvatske za odbojkaše: Rijeka - Mursa Foto: Vedran Karuza


U sva tri seta Riječani su držali rezultatski priključak gotovo do same završnice. Onda bi se dogodila jedna ili dvije pogreške ili vanserijski potez gostiju nakon čega bi se iskusna i kvalitetna ekipa Murse odlijepila na dva, tri poena prednosti i rutinski privela kraju set. U prvom setu Riječani su imali 14:13 pa tri napada zaredom izbacili lopte zamalo van granica igrališta. U drugom setu bilo je 20:18 za domaće prije nego što je Santos s tri snažna servisa zaredom započeo preokret. Slično se dogodilo i u trećem setu, no Santosovu ulogu kvalitetnog servera preuzeo je Đirlić kod rezultata 13:13. Riječani su osim na prijemu servisa imali problema na “sredini”. Gostujući “divovi”, srednjaci Santos i Marquez, u nekoliko navrata su atraktivno zakucali loptu kroz riječki blok u prvih nekoliko metara terena. Riječani su unatoč porazu ispraćeni pljeskom svojih malobrojnih navijača, pokazali su zube u ovom trenutku kvalitetnijem i osjetno skupocjenijem suparniku. Možda će već iduće sezone odnosi snaga stajati nešto drugačije…