Superliga odbojkaša

FOTO Odbojkaši Rijeke osvojili dragocjene bodove u susjedskom derbiju na Trsatu

Teo Mičetić, Fran Pavlović i Sandro Dukić pokušavaju blokirati Ivana Džebu/A. KRIŽANEC

Teo Mičetić, Fran Pavlović i Sandro Dukić pokušavaju blokirati Ivana Džebu/A. KRIŽANEC

Nakon nešto manje od dva sata igre solidno ispunjene tribine zapjevale su zajedno s odbojkašima Rijeke koji su nakon promašaja Brazilca Goncavlesa iskoristili prvu set-meč loptu

Rijeka – Rovinj 3:1




RIJEKA  Utakmica 18. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Rovinj 3:1 (25:13, 26:24, 18:25, 25:19). Dvorana mladosti. Gledatelja: 200. Suci: Kramar-Šandl i Humski.


RIJEKA: Baić (L), Stipanović, Banović, Kupsjak, Žeželić, Maksimovski, Banko (L), Maglica, Smiljanić, Dukić, Mičetić, Pavlović.


ROVINJ: Sponza, Fatorić, Džeba, Ličina, Matić (L), Goncavles, Pulić, Šetić, Šćepanović, Janko, Da Silva, Preden (L), Kovačević.




Nakon nešto manje od dva sata igre solidno ispunjene tribine zapjevale su zajedno s odbojkašima Rijeke koji su nakon promašaja Brazilca Goncavlesa iskoristili prvu set-meč loptu i stigli do dragocjenih bodova u susjedskom derbiju.


Trener Velimir Liverić fešti na parketu Dvorane mladosti priključio se sa zakašnjenjem. Istekom četvrtog seta sutkinja Tajana Kramar-Šandl poslala je domaćeg trenera na tribine. U tom trenutku Rijeka je vodila 17:16. Ispostavilo se da je ta odluka dodatno mobilizirala domaće odbojkaše. Pavlović je jednim od brojnih blokova donio 23:19, Džeba poslao loptu izvan granica igrališta za 24:19, a onda vrlo dobri Brazilac prebacio riječki blok i poslao loptu izvan terena za treću pobjedu Riječana u posljednje četiri utakmice.


Buđenje gostiju


Prvi set nije ni izbliza slutio na tako dramatičnu završnicu. Riječani su odigrali set u jednom dahu. Poveli su 12:2, potom 20:9. U tim trenucima gosti su bili tek loši sparing partneri. No, već druga dionica donijela je drugačije odnose snaga. Gosti predvođeni bivšim tehničarem Rijeke Markom Ličinom, Brazilce Goncavlesom i ubojitim Fatorićem poveli su 18:15. Imali su Rovinjani i 23:22. Teo Mičetić i Sandro Dukić su pogodili za 25:24, a Fatorić poslao loptu izvan granica igrališta za 2:0 u setovima. Sve ono dobro što su gosti pružili u drugom naplatili su u trećem setu. Kada je Marko Ličina lukavo “skuhao” loptu iza riječkog bloka za 15:21 bilo je jasno da će utakmica skrenuti u neizvjesne vode.


Liverićevo isključenje


Dobro su gosti otvorili i četvrti set. Trener Velimir Liverić bio je prisiljen pozvati minutu odmora kod zaostatka od tri poena (6:9). Riječani su krenuli veslati uzvodno i ubrzo su dostigli zaostatak. Dukić je prošao za 12:12, a Pavlović donio 13:12. Igralo se poen za poen sve dok jedna dvojbena sudačka odluka nije podigla temperaturu na parketu i klupama, a iskusni trener Velimir Liverić udaljen s klupe. Utakmicu je priveo kraju njegov pomoćnik Andrej Burić. Više nego uspješno!


Foto galerija: Superliga odbojkaša: Rijeka - Rovinj Foto: Ana Križanec