Rezultati natjecanja

FOTO Bili smo na Otvorenom prvenstvu Zagreba u ronjenju na dah. Oborena su tri svjetska rekorda

Josip Mikačić

Foto Josip Mikačić

Foto Josip Mikačić

Mateusz Malina prvog dana oborio je svjetski rekord u disciplini dinamika sa perajama (DINBF), a reprezentativka Mirela Kardašević rekord u ženskoj kategoriji



Na Otvorenom prvenstvu grada Zagreba u ronjenju na dah, održanom ovaj vikend u organizaciji DPS Zagreb i Zagrebačkog ronilačkog saveza oborena su tri svjetska rekorda.


Mateusz Malina (POLAND) prvog dana ovog prvenstva oborio je svjetski rekord u disciplini dinamika sa perajama (DINBF), preronivši 281 metar. Naša reprezentativka Mirela Kardašević (DPS Zagreb) prvog dana natjecanja oborila je svjetski rekord u ženskoj kategoriji iste discipline, preronivši 251.2 metra. Već drugi dan natjecanja oborila je još jedan svjetski rekord, ovog puta u disciplini dinamika sa perajama (MONO), preronivši 272.70 metara.


Foto galerija: Otvoreno prvenstvo Zagreba u ronjenju na dah Foto: Josip Mikačić


Ostali rezultati natjecanja – u muškoj kategoriji dinamike s perajama (DINBF) prvo mjesto je osvojio Mateusz Malina sa rezultatom 281 m, drugo mjesto Goran Čolak (RK Geronimo) sa 231 m te treće mjesto Boris Milošić (RK Split) sa 229 m. Ženska kategorija dinamike sa perajama (DINBF), prvo mjesto ima Mirela Kardašević sa rezultatom 251.2m, drugo mjesto Ivana Aljinović (RK Split) sa 171.6m i treće mjesto Vedrana Horvat sa 110.4m.




U disciplini dinamike s perajama (MONO), u muškoj kategoriji prvo mjesto uzeo je Vanja Peleš (RK Submania) sa rezultatom 254.5m, drugo mjesto Goran Čolak sa 230.3m i treće mjesto Boris Milošić sa 224.3m. U ženskoj kategoriji dinamike sa perajama (MONO), na prvom mjestu je Mirela Kardašević sa 272.7m.


Muška kategorija discipline dinamike bez peraja (DNF), na prvom mjestu je Mateusz Malina sa rezultatom 212.9m, zatim slijedi Vanja Peleš sa 209.5m, a na trećem mjestu je Tin Dimić (DPS Zagreb) sa 124.9m. Ista disciplina, dinamike bez peraja (DNF) ženska kategorija, prvo mjesto uzela je Ivana Aljinović sa rezultatom 128.8m, zatim slijedi Martina Žepina sa 92m te na trećem mjestu Jana Kukas (RK Submania) sa 79.2m.


Disciplina statike (STA) u muškoj kategoriji prvo mjesto zauzeo je Budimir Šobat (DPS Zagreb) sa rezultatom 8:43 minute, drugo mjesto uzeo je Boris Milošić sa 7:35 min i treće mjesto zauzima Vanja Peleš sa rezultatom 7:17 min. U ženskoj kategoriji discipline statika (STA), prvo mjesto uzela je Vedrana Horvat (DPS Zagreb) sa 4:11 min, drugo mjesto Dubravka Šebek (RK Sisak) sa 3:38 min te Martina Žepina sa 3:33 min.


Ukupni poredak klubova na kraju natjecanja, prvo mjesto osvojio je RK Submania sa osvojenih 925.43 boda, drugo mjesto uzeo je RK DPS Zagreb sa ostvarenih 849.36 bodova te na trećem mjestu sa osvojenih 730.62 boda, nalazi se RK Split.