Utrka u Monzi

FORMULA 1 Charlesu Leclercu kvalifikacije za Veliku nagrade Italije, Lewis Hamilton starta drugi, a Bottas i Vettel iz drugog reda

Hina

Charles Leclerc/Foto REUTERS

Charles Leclerc/Foto REUTERS

Drugo vrijeme ostvario je vodeći u ukupnom poretku Britanac Lewis Hamilton (Mercedes), dok će u drugom redu biti Finac Valtteri Bottas (Mercedes) i Nijemac Sebastian Vettel (Ferrari). 



MONZA  Monežanin Charles Leclerc (Ferrrari) ostvario je najbrže vrijeme kvalifikacija na F1 Velikoj nagradi Italije u Monzi.


Leclerc je potvrdio da je u odličnoj formi nakon što je prije tjedan dana u Belgiji stigao do premijerne pobjede. Ferrari nije slavio na domaćoj utrci u Monzi od 2010. godine.


Drugo vrijeme ostvario je vodeći u ukupnom poretku Britanac Lewis Hamilton (Mercedes), dok će u drugom redu biti Finac Valtteri Bottas (Mercedes) i Nijemac Sebastian Vettel (Ferrari). Kvalifikacije su okončane u pravom kaosu jer je u minutu prije kraja zadnjega dijela izletio Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), a kvalifikacije su prekinute. Kada je uslijedio nastavak, preostalo je toliko malo vremena da su od desetorice najbržih krug završili samo Leclerc i Carlos Sainz.




Utrka u Monzi vozi se u nedjelju od 15.10 sati.


1. Charles Leclerc (MON/Ferrari) 1:19.307


2. Lewis Hamilton (VBR/Mercedes) 1:19.346


3. Valtteri Bottas (FIN/Mercedes) 1:19.354


4. Sebastian Vettel (NJEM/Ferrari) 1:19.457


5. Daniel Ricciardo (AUS/Renault) 1:19.839


6. Nico Hülkenberg (NJEM/Renault) 1:20.049


7. Carlos Sainz Jr (ŠPA/McLaren-Renault) 1:20.455


8. Alexander Albon (TAJ/Red Bull-Honda)9. Lance Stroll (KAN/Racing Point-Mercedes)10. Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo Racing-Ferra