Novi kalendar natjecanja

FIS odlučio da će Svjetsko prvenstvo u skijaškim letovima održati na Planici od 11. do 13. prosinca

Hina

SP u skijaškim letovima trebalo se održati na Planici od 19. do 22. ožujka, ali je zbog pandemije koronavirusa prebačeno za konac ove godine



LJUBLJANA  Vijeće Međunarodne skijaške federacije (FIS) potvrdilo je na video-konferenciji novi datum Svjetskog prvenstva u skijaškim letovima koje će biti na Planici od 11. do 13. prosinca ove godine.


SP u skijaškim letovima trebalo se održati na Planici od 19. do 22. ožujka, ali je zbog pandemije koronavirusa prebačeno za konac ove godine.


Također, FIS je potvrdio kalendar za sezonu 2020/21. i osnovao posebne timove za procjenu stanja u pandemiji koronavirusa.




Izborni kongres FIS-a, zakazan za sredinu svibnja na Tajlandu, odgođen je za 4. listopada i održat će se u švicarskom Zürichu


Oni će zatim pripremiti smjernice za natjecanja i po potrebi ih prilagoditi. S obzirom na trenutno otvaranje sporta širom svijeta, FIS vjeruje da imaju dovoljno vremena za pripremu za natjecanja i prilagođavanje situaciji.


Izborni kongres FIS-a, zakazan za sredinu svibnja na Tajlandu, odgođen je za 4. listopada i održat će se u švicarskom Zürichu. Međutim, prvog kolovoza Svjetska skijaška federacija će preispitati tadašnje stanje, uključujući opcije putovanja, i po potrebi donijeti novu odluku.


Aktualni predsjednik Švicarac Gian-Franco Kasper, koji vodi FIS od 1998. godine, najavio je prošle godine da se više neće kandidirati


Talijanski organizatori Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju u Cortini d’Ampezzo zatražili su skijaške federacije da odgodi SP do 2022. zbog pandemije koronavirusa koji je od samog početka zahvatio grad i regiju. O tome će se ponovo odlučiti do 1. srpnja, nakon ispitivanja svih mogućih segmenata i nakon razgovora s različitim uključenim organizacijama.