Prijem

Filipović primio sjajne riječke ronioce na dah: Želja nam je u naš grad dovesti Svjetsko prvenstvo

Katarina Blažević

Sanda Delija, Petar Klovar i Vitomir Maričić/Foto M. LEVAK

Sanda Delija, Petar Klovar i Vitomir Maričić/Foto M. LEVAK

Sanda Delija, Vitomir Maričić i Petar Klovar već niz godina nižu sjajne rezultate



Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa svojim je suradnicima primio hrvatske reprezentativce u ronjenju na dah, Sandu Delija, Vitomira Maričića te Petra Klovara. Riječ je o riječkoj ekipi koja već nekoliko godina niže sjajne rezultate.


Sanda Delija na međunarodnom je turniru Adriatic Depth Trophy na Krku osvojila prvo mjesto u tri discipline, dok je na CMAS svjetskom prvenstvu u Turskoj bila brončana.


Petar Klovar je na istom natjecanju na Krku također slavio u tri discipline, a na SP-u u Turskoj je oborio svjetski rekord zaronivši na 132 metra bez peraja. Vitomir Maričić je na natjecanju Vertical Blue osvojio tri brončane medalje i time ostvario povijesni rezultat.




– Nadamo se u naš grad dovesti Svjetsko prvenstvo, za što kandidatura nije upitna, već je to pitanje naše interne organizacije i dogovora – objasnio je Vitomir Maričić, dok je predsjednica RSS-a Dorotea Pešić Bukovac dodala da Savez i Grad stoje na raspolaganju za sve što treba oko organizacije jednog takvog događaja.


Gradonačelnik Filipović također je naglasio važnost organizacije velikih sportskih događaja u Rijeci, a uz njega su sportašima na uspjesima čestitali i Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, te Danijela Bradamante, predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu.