Ivičin nasljednik

Filip Zubčić nakon povijesnog uspjeha: Ovo mi je bio najveći cilj u karijeri…

Zlatko Horvat

Slavlje Filipa Zubčića/photo Shin Tanaka – Pentaphoto/www.croski.hr

Slavlje Filipa Zubčića/photo Shin Tanaka – Pentaphoto/www.croski.hrRIJEKA Filip Zubčić, hrvatski skijaš nakon povijesnog trijumfa u Japanu, nije krio svoje veliko zadovoljstvo. 


– Jako sam sretan i ponosan zbog pobjede u Svjetskom kupu i to u veleslalomu kao prvi Hrvat. To mi je sigurno bio najveći cilj u karijeri, stati na vrh postolja u veleslalomu. I uspio sam poslije stvarno jako dobre vožnje, s time da sam u prvom vožnji imao jako veliku grešku koja me jako puno koštala. Gotovo sam se zaustavio prije ravnice. No, znao sam da je sve otvoreno. Staza je bila dosta razrovana, padala je kiša, puhao je vjetar i stvarno sam se dobro snašao u teškim uvjetima. Ne znam ni sam kako sam tako dobro odvozio, pogotovo posljednji dio. Sve se poklopilo i nakon sedam godina opet imamo pobjedu u Svjetskom kupu – rekao je Filip Zubčić.

Drugo mjesto u veleslalomu u Adelbodenu 11. siječnja bila je najava prvog trijumfa…


– U posljednje vrijeme sam zaista brz i znao sam da bi pobjeda mogla doći ove sezone. Ovu pobjedu posvećujem obitelji i mojoj ekipi, koja je uz mene 21 godinu. Prva mi vožnja nije možda odgovarala zbog bljuzge od sunca, nije se moglo napadati. No, znao sam da će biti lakše skijati u drugoj vožnji jer su sa soli “zabetonirali” stazu. Taktički sam odlično to odradio. Ušao sam u cilj s velikom prednošću, na kraju sam uspio pobijediti i osvojiti sto bodova. Sada sam na diobi trećeg mjesta u veleslalomu s 56 bodova zaostatka za vodećim Kraljecom. Još su tri utrke do kraja i sve je moguće – rekao je Zubčić.