Svjetski skijaški kup

Filip Zubčić, Matej Vidović i Samuel Kolega nisu završili prvu vožnju noćnog slaloma u Schladmingu, Istok Rodeš 38.

Hina

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Pobjednik je njemački skijaš Linus Strasser



SCHLADMING   Njemački skijaš Linus Strasser pobjednik je tradicionalnog noćnog slaloma u austrijskom Schladmingu, gdje smo vidjeli još jedan slalomski rulet u kojem najbolji iz prve vožnje, Šveđanin Jakobsen i Talijan Razzoli, u finalu nisu došli do cilja, a Austrijanac Manuel Feller je sa 28. pozicije došao do trećeg mjesta.


Linus Strasser je prošle godine svoju prvu slalomsku pobjedu u Svjetskom kupu ostvario na sljemenskom Crvenom spustu, a njoj je u utorak pridodao slavlje na legendarnoj stazi Planai u Schladmingu, gdje je posljednji njemački pobjednik bio Armin Bittner, koji je tu slavio 1990.


Strasser je postao šesti različiti pobjednik na šestom ovosezonskom slalomu s dvije ujednačene vožnje. U prvom nastupu je imao peto, a drugom šesto vrijeme, što mu je u konačnici bilo dovoljno da s ukupnim vremenom 1:46.00 minuta za tri stotinke nadmaši 21-godišnjeg Norvežanina Atlea Liea McGratha koji se nakon teške ozljede koljena po prvi put u karijeri domogao pobjedničkog postolja u slalomskim utrkama.




Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić nije došao ni do prvog prolaznog vremena, jer je proklizao na sedmim vratima i nije se uspio zadržati na stazi. Istu je sudbinu doživio Matej Vidović koji je došao do 11. vrata i promašio sljedeća.


Samuel Kolega je startao zadnji od hrvatskih predstavnika, ali ni on nije stigao do cilja. Na prvom prolazu je zaostajao za 51 stotinku, dok je na drugom prolazu “zajahao” vrata, ali sa gotovo sekundom zaostatka (+0.97) nije bio na putu prema mjestu među 30 najboljih.


Istok Rodeš je doskijao do cilja, ali zaostatak od 3.07 sekundi bio je prevelik da bi se našao među 30 skijaša koji su izborili nastup u drugoj vožnji.