Rastanak

Ferhat Akbas nakon dvije godine napustio mjesto izbornika hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije

Portal Novi list

Ferhat Akbas/Foto HOS

Ferhat Akbas/Foto HOS

Sigurno ćemo u vrlo skorom vremenu krenuti dalje i pronaći rješenje za novog izbornika - izjavio je Frane Žanić, predsjednik HOS-a



RIJEKA Ferhat Akbas više nije izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije. Turski stručnjak s 15-godišnjim iskustvom prije dvije godine na toj funkciji zamijenio je Talijana Danielea Santarellija, te najveći uspjeh ostvario plasmanom u prestižnu VNL Ligu naciju.


– Rad s ekipom koja je tako strastvena i predana odbojci za mene je bio poseban, i ostat će uistinu jedinstven. Tijekom protekle dvije godine radili smo zajedno, napredovali rame uz rame. Zajedno smo slavili pobjede, podržavali jedni druge nakon poraza, dijelili trenutke radosti i tuge. Svašta smo zajedno doživjeli, uvijek sanjajući o koraku naprijed. Za to vrijeme napisali smo lijepe priče iz Hrvatske. Uvijek sam bio ponosan što sam dio hrvatske odbojke. Međutim, došlo je vrijeme za rastanak. U ekipi vidim ogroman potencijal pa se nadam da će hrvatska odbojka nastaviti napredovati. Zahvalan sam svakoj sportašici s kojom sam radio. Zahvaljujem se na kraju na svemu i Hrvatskoj koja će zauvijek imati posebno mjesto u mom srcu – rekao je Akbas na rastanku.


Pred čelnicima Hrvatskog odbojkaškog saveza sada je zadatak pronaći što prije dostojnu zamjenu inozemnom stručnjaku na našoj klupi.




– Zahvaljujem se gospodinu Ferhatu Akbasu na dvije godine odlične suradnje. Bilo je tu rezultatskih uspona i padova, ali mislim da smo, pogotovo u prvoj sezoni plasmanom u VNL, napravili veliki i lijep rezultat. Tijekom ove sezone je puno mladih igračica startalo u seniorskom pogonu, no mišljenja sam da je ipak mogla biti i rezultatski bolja. Ali, tu je bio i niz drugih objektivnih otežanih okolnosti zbog kojih nismo došli tamo gdje smo željeli. Također, mislim da je iznimno važno da se s Akbasom rastajemo u prijateljskim odnosima. Mi ćemo sigurno u vrlo skorom vremenu krenuti dalje i pronaći rješenje za novog izbornika, kako bi i dalje ostali konkurentni, u vrhu europske i svjetske odbojke sa ženskim selekcijama. Mislim da naš fokus i forte trebaju biti mlađe dobne reprezentativke koje su ovo ljeto pokazale odlične rezultate pa se trebamo pobrinuti da one danas-sutra preuzmu naslovne uloge u A selekciji – izjavio je Frane Žanić, predsjednik Saveza.