Formula 1

Ferarri nakon devet godina slavio u Monzi, Leclerc ostvario i drugu uzastopnu pobjedu

Hina

Finac Valtteri Bottas je na cilj stigao kao drugi, a svjetski prvak Lewis Hamilton bio je treći. Britanac je i dalje vodeći u ukupnom redoslijedu vozača sa 284 boda, dok je Bottas drugi sa 221 bodom. 



MONZA Monegaški vozač Charles Leclerc ostvario je drugu uzastopnu pobjedu u utrkama Svjetskog prvenstva formule 1, a njegov trijumf na Velikoj nagradi Italije u Monzi prva je Ferrerijeva pobjeda na ‘domaćoj’ utrci od 2010. godine.


Leclerc je prije tjedan dana na Velikoj nagradi Belgije u Spa-Francorchamps stigao do prve pobjede u karijeri, a u nedjelju je ostvario svoje i snove brojnih Ferrarijevih navijača uz stazu u Monzi i diljem svijeta.


Španjolac Fernando Alonso je prije devet godina bio posljednji vozač koji je u crvenom bolidu s propetim konjićem trijumfirao na Velikoj nagradi Italije, a nakon toga su uglavnom dominantni bili vozači Mercedesa pobjednici posljednjih pet izdanja ove utrke.




No, ovoga puta su, baš kao i u Belgiji, gledali u leđa Leclercu. Finac Valtteri Bottas je na cilj stigao kao drugi, a svjetski prvak Lewis Hamilton bio je treći.


Britanac je i dalje vodeći u ukupnom redoslijedu vozača sa 284 boda, dok je Bottas drugi sa 221 bodom. Nizozemac Max Verstappen (Red Bull Honda) je unatoč osmom mjestu u Monzi ostao ukupno treći sa 184 boda. Samo dva boda manje ima Leclerc, koji je preskočio momčadskog kolegu Nijemca Sebastiana Vettela (169).


Za dva tjedna slijedi 15. od 21 utrke iz kalendara Svjetskog prvenstva, a vozit će se za Veliku nagradu Singapura.