Skijaško trčanje

Federico Pellegrino i Linn Svanh pobjednici sprinterskih natjecanja održanih prvog dana 2021. u Val Muestairu

Hina

Šveđanka Svanh je ostvarila drugu pobjedu u novoj sezoni, a petu u karijeriVAL MUESTAIR Talijan Federico Pellegrino i Šveđanka Linn Svanh pobjednici su sprinterskih natjecanja slobodnim načinom za Svjetski kup u skijaškom trčanju održanih na Novu godinu u švicarskom Val Muestairu.


Na stazi dužine 1,4 km Pellegrino je u finišu za 57 stotinki bio brži od Rusa Aleksandera Boljšunova, dok je treće mjesto osvojio Francuz Richard Jouve koji je za pobjednikom zaostao više od dvije i pol sekunde (+2.53).


Pellegrino je potvrdio svoju nadmoć u ovoj disciplini, a ovo mu je treća uzastopna sprinterska pobjeda slobodnim načinom te ukupno 16. u karijeri u natjecanjima za Svjetski kup.
U finalu ženske konkurencije o konačnom redoslijedu su odlučili suci koji su najbolju slovensku skijašicu Anamariju Lampič kaznili za ometanje suparnice i s druge pozicije je spustili na zadnje, šesto mjesto.


Šveđanka Svanh je ostvarila drugu pobjedu u novoj sezoni, a petu u karijeri. Amerikanka Jessie Diggins je bila druga (+3.41), a Šveđanka Frida Karlsson treća (+5.83).