Svjetski skijaški kup

Federica Brignone pobjednica superveleslalom u Val di Fassu, Lara Gut-Behrami ukupni naslov

Hina

Federica Brignone/Foto REUTERS

Federica Brignone/Foto REUTERS

Gut-Behrami ima nedostižna 202 boda prednosti ispred Brignonea uoči posljednjeg Super-G-a na finalu u LenzerheideuVAL DI FASSA Talijanska skijašica Federica Brignone pobjednica je superveleslaloma Svjetskog kupa u talijanskom Val di Fassu, dok naslov u ovoj disciplini pripao Švicarki Lari Gut.


Brignone je pobijedila s 59 stotinki boljim vremenom od Gut-Behramija, dok je treća bila također Švicarka Corinne Suter (+0.72). Za Brignone, ukupnu pobjednicu Svjetskog kupa lani, ovo je prva pobjeda ove sezone, a 16. u karijeri čime se izjednačila s dosad najboljom talijanskom Deborah Compagnoni.


Gut-Behrami ima nedostižna 202 boda prednosti ispred Brignonea uoči posljednjeg Super-G-a na finalu u Lenzerheideu. Za 29-godišnjakinju Švicarku to je treći mali kristalni globus u superveleslalomu, a u ukupnom poretku vodi s 150 bodova više od Slovakinje Petre Vlhove.
Utrku su obilježili i teški padovi Norvežanke Kajsa Vickhoff Lie i Austrijanke Rosine Schneeberger, a obje skijašice su morale biti helikopterom prebačene u bolnicu.